Coronavirus și România. Ce se întâmplă?

George Simion, copreședintele AUR, trage un semnal de alarmă cu privire la măsurile suplimentare pentru limitarea și prevenirea îmbolnăvirii cu Coronavirus în condițiile în care virusul a luat cu asalt nordul Italiei în care locuiesc mii de români. Autoritățile românești au susținut în seara zilei de 22 februarie 2020 o teleconferință, având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire din Italia, în zone unde se află sau călătoresc numeroși cetățeni români.

,,Guvernanții știu ce se întâmplă în Italia? Sau au doar anticipate în minte? Cât de pregătită e România pentru o epidemie de Coronavirus? Situația în sistemul sanitar românesc e la pământ. Nu ne putem baza că acum virusul nu a ajuns la noi. Iată că a ajuns în Italia și se va răspândi. Trag un semnal de alarmă și cer președintelui și parlamentarilor să se concentreze în următoarele luni nu pe alegerile anticipate ci pe situația din sistemul sanitar românesc. Nu avem încă o secție de mari arși darămite să fim pregătiți pentru un virus letal. Rugăciunile noastre trebuie să fie alături de românii noștri din Italia, ca această maladie teribilă să nu îi afecteze”, a scris George Simion pe pagina sa de Facebook.

Până în prezent, nu sunt raportate de către autoritățile italiene cazuri de cetățeni români simptomatici cu noul coronavirus.

În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele 2 țări.

Autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din  regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.