CoronaVirus – instabilitatea la nivelul conducerii țării. Apelul lansat de George Simon către autorități și societate

Alianța pentru Unirea Românilor face apel la calm și responsabilitate după ce în această dimineață primul român infectat cu coronavirus a ajuns în București, la spitalul ,,Matei Balș”. Copreședintele AUR, George Simion, consideră că actuala clasă politică face uz de această criză și este pe deplin responsabilă de ceea ce se întâmplă în societate.

,,Președintele țării și partidele parlamentare sunt responsabile, având în vedere și criza legată de Coronavirus, de învestirea cât mai rapidă a unui guvern cu deplină capacitate administrativă. Este o provocare pentru întreaga omenire, iar AUR face apel la calm și responsabilitate. E un apel pe care îl facem și pentru românii din țară, dar și pentru cei din afara țării. Noi suntem un partid al diasporei, un partid care reprezintă românii de peste hotare. Ascultați sfaturile și indicațiile autorităților țărilor unde trăiți, fie că e vorba de Italia, Spania, Marea Britanie, să transmitem mai departe numai informații verificate”, a declarat George Simion, în tradiționala conferință de presă organizată la sediul AUR din București.

Totodată, Simion a făcut apel și către cea de-a patra putere în stat – presa românească, care este pe deplin responsabilă de diseminarea informației legată de COVID-19.

,,Facem un apel și la presă! Din păcate, calitatea presei în acest moment lasă de dorit. Prea multe știri senzaționale, prea multă panică provocată de televiziunile noastre. Haideți să înțelegem că este un subiect delicat și să nu inducem panica în societate. Este o criză serioasă, dar va trece, cu siguranță’‘, a declarat Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor.

Simion a lansat către autorități un îndemn cu privire la criza care a s-a lansat peste cele două continente.

,,E bine ca autoritățile să nu se erijeze într-un modelator al opinei publice, e bine ca autoritățile să nu lase dubii și să nu lase loc de îndoieli. Fiți sinceri și spuneți adevărul – e cea mai bună strategie de comunicare, întotdeauna. Altfel, o să dați naștere la tot felul de teorii ale conspirației și nu avem nevoie de acest lucru acum’‘, a punctat George Simion.

Primul român infectat cu coronavirus a ajuns în această dimineață la Institutul Matei Balș din București, iar starea de sănătate este bună.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.