DA vaccinului, NU obligativității! George Simion: dezavuăm public ideea obligativității vaccinării

George Simion a exprimat poziția Alianței pentru Unirea Românilora, al cărei copreședinte este, cu privire la Legea vaccinării, care a trecut de Comisia de Sănătate din Camera Deputaților și care urmează să fie votată în plen. Potrivit acestuia, partidul AUR nu se pronunță împotriva vaccinării, ci împotriva obligativității ei și a amenzilor foarte mari, măsuri disproporționate în contextul scăderii încrederii cetățenilor în Sistemul public de Sănătate și în buna credință a celor care au guvernat țara în ultimii 30 de ani.

Fondatorul Alianței pentru Unirea Românilor nu neagă importanța vaccinurilor. Datorită acestui instrument medical, „a fost eradicată variola, o boală care producea anual numeroase victime. Vaccinul este utilizat pe scară largă fie preventiv, fie terapeutic. Este o mare greșeală să evităm utilizarea acestui instrument, când viața oamenilor este în pericol.  Românii, însă, au tot mai puțină încredere în Sistemul de Sănătate publică și în buna credință a celor care s-au perindat la conducerea acestei țări timp de 30 de ani. Cazurile dezinfectaților neconformi, al infecțiilor nosocomiale (contactate în spital), știrile recurente despre șpăgile care se dau la achizițiile publice din Sistemul de Sănătate, divulgarea informațiilor confidențiale din interiorul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate către companii farmaceutice internaționale și toate celelalte scandaluri publice legate de sistemul de Sănătate au afectat încrederea oamenilor în autoritățile publice și în capacitatea statului român de a acționa corect, eficient și în interesul cetățenilor acestei țări. Pe fondul neîncrederii generalizate din societatea românească, a introduce obligativitatea vaccinării prin lege și impunerea unor amenzi absurd de mari (10.000 lei) pentru cei care nu se conformează este firesc să fie întâmpinată cu neîncredere și chiar aversiune de largi segmente din societate”, argumentează George Simion, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor.

George Simion acuză costurile uriașe care ar urma să fie direcționate din bugetul de stat către producători de vaccinuri din străinătate, în condițiile în care producția românească de vaccinuri a fost suspendată deși dădea rezultate promițătoare. George Simion dorește să fie făcute investiții la Institutul „Cantacuzino” și la alte entități producătoare de vaccinuri din România, iar Legea Vaccinării să nu fie adoptată într-o formă care să instaureze obligativitatea și sancțiuni disproporționate. Mai mult, potrivit acestuia se impune o dezbatere largă în societatea românească, accentuând importanța educării și a diversificării alegerilor.
Vaccinurile prezente în Calendarul Național de Vaccinare vor fi gratuite, dar e doar un eufemism. Ele vor fi plătite de la bugetul de stat. An de an România va plăti milioane de euro unor producători de vaccinuri din străinătate pentru că propriile capacități de producție pe scară largă a vaccinurilor au fost închise. De ce nu se mai fabrică POLIDIN, de exemplu, un vaccin de imunizare care a fost inventat de către specialiști din România, care se producea în România, cu ingrediente autohtone și care a avut rezultate foarte bune? Dacă această lege va fi adoptată într-o formulă care va include principiul obligativității se va comite un abuz împotriva libertăților și a drepturilor cetățenilor. Pentru că Partidul AUR prețuiește libertatea, dezavuăm public ideea obligativității vaccinării. Nu suntem împotriva vaccinului ca atare, ci suntem împotriva obligativității și a amenzilor foarte mari. Obligativitatea nu va crește încrederea în Sistemul de Sănătate și nici în buna intenție a politicienilor. Societatea românească are nevoie de o largă dezbatere pe subiectul vaccinării, inclusiv cu privire la sursele din care vor proveni vaccinurile, costurile implicate, măsurile necesare pentru educarea populației’‘, a declarat Simion.
În paralel, Partidul AUR propune relansarea producției autohtone de vaccinuri. Printr-un plan de investiții dedicat Institutului Cantacuzino și altor entități similare din țară. Vor fi create astfel locuri de muncă pentru cercetători și specialiști români și ne vom asigura an de an vaccinurile necesare fără să organizăm an de an licitații pentru vaccinuri din străinătate asupra cărora să planeze suspiciunea de corupție.
,,Vaccinul este o mare invenție, dar există și alte invenții care nu sunt utilizate încă pe scară largă în România: autostrăzile, racordarea la canalizare și gaze, egalitate în fața legii, exploatarea resurselor în interesul cetățenilor, meritocrație, transparență administrativă, etc. Poate că și noi, cetățenii, ar trebui să-i obligăm pe guvernanți să furnizeze tuturor cetățenilor țării aceste facilități și invenții ale omenirii”, a punctat copreședintele AUR, George Simion.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.