Resping categoric proiectul S.U.E. Sunt pentru o Europă Unită, a statelor naționale!

Când va trece această criză, va trebui să reținem un lucru esențial! Înainte de toate există state naționale, nu UE, nu Comisie Europeană, nu Parlament European, nu spațiu Schengen.

Nu s-au mai stabilit decizii și direcții de la Bruxelles, nu s-a mai dictat nimic prin CODECIZIE, nu a mai venit lumina de la Bruxelles. Ce a reușit UE a fost să mârâie un pic la Trump că le închide aeroporturile și cam atât. În rest, deciziile au venit de la Budapesta, de la Berlin, de la București, Roma sau Madrid. Fiecare pentru el, fiecare pentru statul lui. Atât ține globalizarea, până la prima criză. Când vine criza, tot pe ai noștri, pe familie, pe grup și pe stat ne bazăm.

Cei care după ce va trece criza ne vor vorbi despre cât de important e să renunțăm la statele naționale, să cedam suveranitatea și să ne explice că dacă nu devenim globaliști suntem retrograzi, să ne scutească, pentru că acum avem o dovadă concretă despre cât înseamnă “solidaritatea” propusă de ei.

Părerile au fost împărțite în urma postării acestui mesaj. Unii românii susțin că fiecare țară trebuie să aibă grijă de cetățenii ei, alții, însă, nu îmbrățișează această idee.

Vaschi Buciuta preferă o Românie afară din Europa, la câte resurse avem, putem trăi mai bine ca elvețienii.

Un mesaj de încurajare în acest sens a venit din partea lui Ștefan Preda, care susține: Adevăr pur,la prima problemă ieșită la iveală se vorbește doar de alocări economice, dar fiecare țară din comunitate se închide în grădina sa, ceea ce nu este rău, dar este cea mai mare demonstrație că nu există o comunitate, comuniune, o legătură de suflet, prietenoasă, frătească, absolut nu…zero!!! Să ne trezim și să activăm pentru sentimentul națiunii căreaia aparținem la nivel sentimental – pământ, sânge, credință… nu legăturii sclavagiste economice căreia ne-au împins politrucii români servitorii străinilor! Reconstruire totală made in Romania ,,bio politic și sentimental,,… gata cu comuniștii și cefele umflate de carne ieftină și multă! Trăiască nația românească!

Susținând ideea, Ramona Lovin scrie: Dacă acesta este prețul ce trebuie plătit pentru trezirea la realitate, îl plătim, dar să vină trezirea!

Situația în orașul Arad este descrisă de Radu Ertea, cu privire la criza care a cuprins întreg mapamondul: Se va trece greu aceasta criza cu coronavirus, în fabricile din Arad lucrează foarte multe persoane care au întrat în contact cu alte persoane venite din zone marcate cu rosu din alte țări, nimeni nu ia nici o hotărâre, ce va urma va fi poate mai grav ca în Italia, conducerile acestor fabrici toți sau autoizolat dar de muncitori nu le pasa ca sunt supuși acestor riscuri.

Pe de altă parte, Ionuț Darmaz susține că: Uniunea Europeană e formată din mai multe state care la randul lor au fost grav afectate de acest virus. ROMÂNIA reprezintă Uniunea Europeană… cum ar fi fost ca țara noastră să dea 1 mld de euro italienilor de ex? Păi nu trebuie să ne gândim la noi prima dată, să rezolvăm criza aici? Așa sunt și statele celelalte. 

Ciprian Hodor conchide cu un mesaj încurajator: Hopa! Cineva dezghetat posteaza un posibil scenariu! Bravo autorului! Restul urlati la unisol cu facaturile de știri!


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.