Petiție colectivă pentru anularea interdicției impusă lui George Simion

Abuzul sistemului politic din Republica Moldova asupra liderului Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, sub forma interdicției de a intra în Republica Moldova pe o perioadă de 5 ani ar putea fi anulat. O măsură în acest sens a fost inițiată de liderul unionist, Vlad Bilețchi, care a aderat recent la Alianța pentru Unirea Românilor, anunțând că va depune o petiție colectivă prin intermediul căreia va cere anularea interdicției impuse lui George Simion.

,,Am pledat și pledez în continuare pentru a fi anulată interdicția lui George Simion. În acest sens, am inițiat o petiție colectivă, în condițiile în care, la ora actuală, nu le putem colecta fizic, le vom colecta online și le vom depune în mod suplimentar Ministerului de Interne, Serviciului de Informație și Securitate, și nu în ultimu rând, Biroului de Migrație și Azil. Vă îndemn să dăm dovadă d eunitate și solidaritate”, a declarat Vlad Bilețchi.

Bilețchi a enumerat și motivele pentru care inițiat acest demers.

,,Vreau să ajut mișcarea unionistă, să ne strângem rândurile, să revenim la ceea ce am fost până în 2018, atunci când i s-a aplicat lui George Simion interdicția de a intra în Republica Moldova pe o perioadă de 5 ani. Interdicția aplicată lui George Simion – cea mai nedreaptă acțiune care se putea face. George Simion nu a încălcat nicio lege a Republicii Moldova! George Simion nu este un criminal! Este un bun român, un bun activist și a venit în Republica Moldova doar cu brațele deschise și cu acțiuni frumoase! Ce-a făcut George Simion? A făcut înfrățiri în urma cărora oamenii au reușit să-și redobândească cetățenia română, în urma cărora primarii au primit finanțări pentru a putea implementa proiecte de infrastructură, apeduct, canalizare și condiții mai bune pentru grădinițe, școli sau spitale. A donat cărți pentru ca oamenii din Republica Moldova să citească în limba lor maternă. Reprezintă, oare, aceste acțiuni o infracțiune în Republica Moldova?’‘, întreabă retoric Bilețchi.

George Simion, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor, este în continuare interzis în Republica Moldova. Instanța de peste Prut l-a citat pe 9 aprilie 2020, ora 11,00. În aceeași zi a fost anunțat un amplu protest la Chișinău.

La începutul lunii februarie 2020, Simion a fost citat de către Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, prin intermediul avocatului acestuia, Valerian Coval, în legătură cu examinarea cauzei civile în baza cererii de chemare în judecată depusă de Simion către Biroul de Migrație și Azil al Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova.

La finalul lunii iunie, 2019, George Simion, prin avocatul său, a depus o cerere la Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău, în atenția ministrului Andrei Năstase, prin care a solicitat anularea interdicției sale de a intra în Republica Moldova timp de 5 ani.

George Simion nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova în luna octombrie 2018. Interdicția de a trece Prutul stabilită de oligarhul Vladimir Plahotniuc este menținută de noul regim de la Chișinău, condus de pro-rusul Igor Dodon.

Biroul migrație și azil al MAI a precizat că doar instanța de judecată are competența de a anula hotărârea prin care George Simion a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.