În cetatea Unirii s-a lansat România Mare în Europa. George Simion are alături românii din Alba Iulia în alegerile europarlamentare

,,România Mare în Europa” a fost subiectul zilei în cetatea Unirii, Alba Iulia. George Simion și-a lansat, în cadrul unui eveniment, candidatura independentă la alegerile europarlamentare în prezența albaiulenilor care susțin dezideratul Unirii și protejarea drepturilor românilor de pretutindeni. 

,,Pe mine, ca om, Alba Iulia m-a format! Pe mine, ca om, cu siguranță, Roșia Montana m-a făcut ceea ce sunt astăzi și mi-a dat o lecție care nu aș fi învățat-o în manuale – o lecție de demnitate. Am învățat de la localnicii din Roșia Montana, de la părinții de la Oașa, de la Vlad din Sebeș, de la oamenii pe care i-am întâlnit în Marșul pe care l-am făcut din Alba Iulia până la Chișinău ce înseamnă România cu adevărat. Dacă vorbim astăzi de România Mare în Europa, vorbim de o Românie care să fie mare atât teritorial, cât și ca pretigiu, cât ca și aspirații și viziune. Nu mai avem, astăzi, un proiect de țară care să ne definească (…) Avem în fața noastră un următor pas de făcut, avem un următor nivel de atins, să ducem problema aceasta la nivel european și internațional și o să facem asta! Și dacă este un loc de unde vreau să încep această bătălie, acest loc este aici, în cetatea Unirii, la Alba Iulia!”  a declarat, George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare.

Printre susținătorii liderului unionist s-au aflat consilierul local independent în Primăria Alba Iulia, Mircea Trifu, primarul comunei Șpring, Daniel-Gheorghe Rusu, directorul revistei Daco România, Ioan Străjan, președintele Asociației ASTRA, Maria Cioica, vicepreședintele Fundației Culturale Roșia Montana, Sorin Jurca, reprezentantul Organizației Studenților și Liceenilor Basarabeni din Alba Iulia, Oliva Stratan, și invitatul special al evenimentului, interpreta Maria Gheorghiu.

În 2018, mișcarea unionistă a găsit mereu un sprijin la Alba Iulia. Evenimentele și acțiunile dedicate marcării Centenarului Marii Uniri au fost sprijinite de consilierul local independent din cadrul primăriei Alba Iulia, Mircea Trifu – un om al faptelor mari. În continuare, oficialul albaiulean și-a exprimat susținerea pentru candidatul mișcării unioniste la alegerile europarlamentare.

,,Cred că George Simion este cel mai bun candidat care poate reprezenta România în Parlamentul European. Aș vrea să ne readunăm în jurul unor oamenei care apar în istore în momentele în care țara este pusă la grea încercare. George Simion trebuie susținut pentru a dezveli împreună toate lucrurile care unii încearcă să le ascundă” a declarat Mircea Trifu, consilier local independent în Primăria Alba Iulia.

Primarii sunt cei care au construit poduri între autoritățile locale și mediul civic, cei care au reușit să realizeze mici uniri prin înfrățirile cu localități din Republica Moldova. Eforturi constante, deosebite, pentru Reunificare au venit către mișcarea unionistă, din partea primarul comunei Șpring, județul Alba, domnul Daniel-Gheorghe Rusu, care a explicat în discursul său motivele pentru care va susține candidatura liderului unionist, George Simion la Parlamentul European.

,,Am foarte mare încredere în candidatura lui George Simion, pentru că îmi seamănă, pentru caracterul pe care îl are, pentru munca și pentru puterea de a merge mai departe. Eu sunt sigur că George va aunge acolo, iar atunci să nu uite nicio clipă de toți oamenii care îi sunt alături și în niciun caz să nu uite de dezideratul de bază a Marii Românii. Vreau să-ți dau o povață: fă-te cunoscut, nu neapărat liderilor politici, fă-te cunoscut fiecărui cetățean din această Românie. Cred în George Simion, cred în puterea lui de muncă și cred că va reuși să ajungă în Parlamentul European” a declarat Daniel-Gheorghe Rusu, primarul comunei Șpring, județul Alba.

În Alba Iulia, promovarea adevărului istoric și a acțiunilor demarate de mișcarea unionistă este susținută de Ioan Străjan, directorul revistei Daco România, cel care a a găzduit în 2011, primul Congres al Tinerilor Basarabeni din România, în calitate de reprezentant al Fundației „Alba Iulia 1918 pentru Unitatea și Integritatea României”. Seniorul, prezent la evenimentul de lansare a candidaturii mișcării unioniste la alegerile europarlamentare, susține că speranța vine de la tânăra generație, iar George Simion a ales un drum corect pe care îl susține.

,,Nădejdea e în domnul George Simion! Luptăm pentru adevăr, prin el, care este o mare speranță. Îi doresc să reușească în drumul pe care și l-a propus” a declarat Ioan Străjan, directorul revistei Daco România.

Mișcarea unionistă a crescut de-a lungul vremii daorită tinerilor entuziaști și dornici de o schimbare, îndrumați de seniori trecuți prin grele încercări. De tineri din România, dar și din Republica Moldova, care au devenit studenți bursieri ai statului român. Angajată, asumat în lupta pentru Unire și promotoare a românismului în rândul studenților basarabeni este Olivia Stratan, membră a Organizației Studenților și Liceenilor Basarabeni din Alba Iulia.

,,Îl susținem pe domnul George Simion pentru aspirațiile proeuropene, pentru dorința de a proteja drepturile românilor din comunitățile istorice, pentru valorificarea potențialului diasporei și unirea Basarabiei cu România. Încurajăm ideea România Mare în Europa și vă suntem alături în mișcarea unionistă pe care ați construit-o. Să dăm dovadă de maximă responsabilitate” a declarat Olivia Stratan, membră a Organizației Studenților și Liceenilor Basarabeni din Alba Iulia.

Ambasadoarea Unirii, Maria Cioca, prezentă la eveniment, a demonstrat în timp că este un pilon puternic pe care se sprijină orice acțiune cu scopul reîntregirii. Preşedinta Asociației ASTRA, Despărţământul ,,Eugen Hulea” din Alba Iulia, și-a asumat pe deplin să susțină pasul mișcării unioniste către Parlamentul European.

,,George Simion este un apostol al românismului în secolul XXI. ASTRA îl susține, noi îi vom fi alături, deoarece avem idealuri comune, luptăm pentru același țel – UNIREA tuturor românilor. Continuați să luptați pentru acest nobil ideal, de a avea o Românie Dodoloață. Noi spune că trebuie să fim cât mai uniți, deoarece Unirea face Puterea. George Simion are și inteligență și caracter și sperăm să ne reprezinte cu mândrie în Parlamentul European. Acolo, va transmite și va cultiva adevărul despre istoria românilor și să ne apere drepturile și interesele”, a declarat Maria Cioica, președinta Asociației ASTRA, Despărțământul ,,Eugen Hulea” din Alba Iulia.

Alături de oameni politici, primari sau consilieri, activiști și voluntari, la evenimentul de la Alba Iulia au fost prezenți și oameni de cultură. Maria Gheorghiu, însuflețește dorul românilor de pretutindeni prin cântecele sale și ne face mândri că luptăm pentru o Românie Mare în Europa.

,,Omul care poate să împlinească ceea ce nu s-a putut face în 1990, ar putea să o facă de la Parlament, de acolo de la Bruxelles. Îl sprijin din tot sufletul pe George Simion și este omul de care românii de pe ambele maluri ale Prutului are nevoie ”a declarat Maria Gheorghiu, interpretă de folk.

România Mare suntem noi, cei care ne îngrijim de solurile, apele și munții noștri, cei care protejăm patrimoniul cultural, cei care sunt trup și suflet pentru țară, spune Sorin Jurca, cap de protest împotriva distrugerii voite a Roșiei Montane, activist social, vicepreședintele şi membru fondator al Fundației Culturale Roșia Montana. Îl cunoaște pe George Simion din 2004 de la prime acțiuni dedicate păstrării patrimoniului natural.

,,Noi ne cunoaștem din 2004. M-ai cucerit, te-am simțit un om extraordinar, deși nu trebuie să-ți fac imagine, tu ai deja imagine și pentru că tu ești un om care știi ce vrei și știi ce poți. Îți mulțumesc că de câte ori treci prin zonă, nu ocolești Roșia Montana, ești un un om care simți ce s-a întâmplat acolo, ești un om care s-a implicat foarte mult în Roșia Montană. Noi te cunoaște și știm ce avem de făcut” a declarat Sorin Jurca, vicepreședintele Fundației Culturale Roșia Montană.

Lansarea candidatului mișcării unioniste la alegerile europarlamentare din cetatea Unirii s-a încheiat într-o notă muzicală. Invitata specială a evenimentului, interpreta Maria Gheorghiu, a adus în fața publicului albaiulean melodii patriotice.

Sub sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, candidatul mișcării unioniste la alegerile europarlamentare, George Simion, va aduce în atenția opiniei publice teme de interes național: Unirea Basarabiei cu România, protejarea drepturilor românilor din comunitățile istorice, sprijinirea românilor din județele Harghita și Covasna, valorificarea potențialului diasporei și contracararea sistemului mafiot care blochează dezvoltarea României și a Republicii Moldova.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.