George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare, are susținere de la Bruxelles

Bianca Ficuț, consilier în Parlamentul European și-a exprimat susținerea pentru George Simion candidat independent la alegerile europarlamentare din luna mai. Arădeanca a declarat, în cadrul lansării candidaturii independente a lui George Simion în Arad, că România MARE în Europa nu este doar un slogan de campanie, e prima strategie concretă de poziționare politică externă, de imagine și de promovare a intereselor naționale în contextul european.


,,George Simion nu e doar un alt candidat independent la alegerile europarlamentare. E omul care a reușit să aducă subiectul unirii pe agenda publică și politică de la București și Chișinău. E cel care a materializat unionismul generației noastre într-o mișcare concretă și care muncește de 12 ani la consolidarea ei în țară, peste Prut și în diaspora.Centrul European pentru Unitate Românească susține candidatura independentă a lui George Simion, un pas important către reprezentarea adecvată a României la Parlamentul European, un pas esențial în definitivarea mentalității următorului secol românesc: nu putem mai mult decât împreună, nu putem mai bine decât uniți”, a declarat Bianca Ficuț, consilier în Parlamentul European.

În același context, candidatul independent la alegerile europarlamentare, George Simion a declarat că și-ar fi dat votul pentru arădeanca Bianca Ficuț dacă astăzi exista o țară întreagă.


,,Dacă România nu ar fi fost cea mică de astăzi și ar fi fost o țară normală, aș fi vrut să pun ștampila pe Bianca Ficuț, de aici din Arad. Dar pentru că avem o Românie mică și pentru că trecutul mă obligă să duc la alt nivel și până la capăt lupta pentru o Românie MARE, îmi asum să lucrăm la Bruxelles acele soluții pentru prezentul și viitorul demn al românilor de pretutindeni’’, a declarat George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare.


La eveniment au participat Viorel Dolha, Președintele Asociației Generale a învățătorilor din România, Dan Artimon și Sebastian Pop, membri ai Consiliului Local Civic Arad, oameni de cultură, istorici și unioniști din județul Arad.


Sub sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, George Simion își propune să lupte în Parlamentul European pentru drepturile românilor din Covasna și Harghita, pentru comunitățile istorice ale României și pentru Unirea cu Basarabia. De asemenea, Simion susține că în Parlamentul de la Bruxelles va fi o voce a românilor de pretutindeni, nu a partidelor politice.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.