Timișorenii, alături de George Simion, candidat independent la europarlamentare

Revoluționari, activiști civici, oameni de cultură, istorici și tineri unioniști din Timișoara și-au exprimat pe 22 februarie, în Piața Sfântul Gheorghe, susținerea față de George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare. Personalități marcante ale Timișoarei au fost prezente la lansarea candidaturii independente a unionistului George Simion pentru scrutinul din luna mai.

Am lansat în capitala Banatului proiectul ,,Româna MARE în Europa”, menit să ne redea demnitatea pe care au avut-o timișorenii în 1989, să aducă diaspora acasă, să protejeze românii din comunitățile istorice și din centrul țării, și să unească frații în vechile hotare firești, într-o Românie MARE în Europa: o Românie conectată prin infrastructură, prin autostrăzi și șosele de centură și conectată prin cultură, aspect la care Timișoara va contribui enorm în 2021, când va fi Capitală Culturală Europeană, eveniment care va concentra în zona de Vest investiții, dezvoltarea turismului și atragerea de noi fonduri. De la Bruxelles vom susține ca aceste proiecte să prindă viață și să fie valorificate pe deplin’’, a declaratGeorge Simion, candidat independent.


La eveniment au participat Bianca Ficuț, consilier în Parlamentul European, Laurențiu Ștefănescu, reprezentantul ,,Inițiativa Timișoara’’, revoluționarii Ion Bânciu, Ioan Savu și Cătălin Regea, Florian Mihalcea, președintele Societății Timișoara și unioniști din județul Timiș.

Cei prezenți au semnat pentru George Simion pe listele de susținere a candidatului independent care este obligat să colecteze 100.000 de semnături pentru a se înscrie în cursa electorală.

Sub sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, George Simion își propune să lupte în Parlamentul European pentru drepturile românilor din Covasna și Harghita, pentru comunitățile istorice ale României și pentru Unirea cu Basarabia. De asemenea, Simion susține că în Parlamentul de la Bruxelles va fi o voce a românilor de pretutindeni, nu a partidelor politice.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.