George Simion – vocea românilor în Parlamentul European

George Simion și-a lansat pe 28 februarie, în județul Bistrița-Năsăud, candidatura independentă la alegerile europarlamentare. Simion a anunțat la Bistrița că își propune să fie vocea românilor de pretutindeni în Parlamentul European și că va lupta pentru drepturile acestora.

Bistrița a demonstrat de-a lungul timpului că este un centru de forță al țării. Aici s-a semnat prima Declarație de Unire cu Basarabia și s-au creat legături puternice cu românii de peste Prut. Pentru a încuraja eforturile depuse de bistrițeni, pentru a dezvolta infrastructura din nordul țării, pentru a stopa defrișările ilegale care au luat amploare în ultimii ani avem nevoie de proiecte mari și acțiuni concrete menite să ne protejeze pădurile și să condamne infracțiunile silvice, programe care să fie auzite în Parlamentul European și să fie implementate în Bistrița-Năsăud de către un independent, care nu face jocul unor partide politice. Pentru bistrițeni, pentru românii de pretutindeni, pentru basarabeni lansăm proiectul România MARE în Europa, un următor nivel de dezvoltare a unei țări reîntregite și puternice de care să fim mândri’’, a declarat George Simion, candidat independent.


La eveniment au participat fostul senator Dorin Dobra, preotul parohiei Sîngeorz-Băi, Iaon Băndean, președintele Asociației Culturale Ginta Latină, Traian Șorecău, oameni de cultură, istorici, tineri basarabeni și unioniști din județul Bistrița-Năsăud.


Sub sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, George Simion își propune să lupte în Parlamentul European pentru drepturile românilor din Covasna și Harghita, pentru comunitățile istorice ale României și pentru Unirea cu Basarabia. De asemenea, Simion susține că în Parlamentul de la Bruxelles va fi o vocea românilor de pretutindeni, nu a partidelor politice.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.