Gălățenii, alături de George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare

Activiști civici, oameni de cultură, istorici, reprezentanți ai PACT pentru Galați și tineri unioniști gălățeni și-au exprimat susținerea față de George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare în cadrul lansării candidaturii în orașul de pe malul Dunării, care a avut loc joi, 14 martie. Simion a declarat în cadrul evenimentului că va fi în Parlamentul European o voce a românilor de pretutindeni și că va apăra drepturile acestora, luptând împotriva aceleiași mafii de la București și Chișinău, dar și pentru dezvoltarea zonei metropolitane Galați – Brăila, prin accesarea fondurilor europene, extinderea coridorului european ce presupune autostrada Mării Negre și construcția aeroportului în zona Dunării.

Candidatura independentă în Parlamentul European aduce beneficii cauzei unioniste, și cred că această cauză unionistă este și despre Galați și despre Brăila și despre Moldova, Muntenia și Transilvania și despre șansa noastră la o infrastructură modernă. Trebuie făcut și aplicat coridorul european care presupune autostrada Mării Negre, care să meargă către Chișinău. Ce vă pot promite ecă eu rămân independent și rămân incomod și în cine vreau să credeți sunt reprezentanții voștri de aici, pe care să-i investiți cu încredere și alături de care să mergeți mai departe pentru că prea mult am crezut în alții, e timpul să începem să credem în noi.Treaba mea o să fie să mă bat la Bruxelles să promovez ideea unității noastre naționale, pentru finanțare europeană, pentru construcția unui aeroport pentru Brăila și Galați’’, a declarat George Simion, candidat independent.

La eveniment au participat Gregor Teodorescu, fondator PACT pentru Galați, Lucian Căprariu, președintele Partidului Brăila Nouă, istoricul Marcel Capriș, antreprenorul Sorin Frasina și unioniști din județul Galați.

Cei prezenți au semnat pentru George Simion pe listele de susținere a candidatului independent care este obligat să colecteze 100.000 de semnături pentru a se înscrie în cursa electorală.

Sub sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, George Simion își propune să lupte în Parlamentul European pentru drepturile românilor din Covasna și Harghita, pentru comunitățile istorice ale României și pentru Unirea cu Basarabia. De asemenea, Simion susține că în Parlamentul de la Bruxelles va fi o voce a românilor de pretutindeni, nu a partidelor politice.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.