George Simion și-a depus dosarul pentru candidatura la europarlamentare

George Simion, liderul mișcării unioniste din dreapta și stânga Prutului, s-a înscris oficial în lupta pentru alegerile europarlamentare din mai, după ce Biroul Electoral Central a acceptat listele sale cu semnăturile susținătorilor. Un număr 116.400 de oameni i-au încuviințat înscrierea în lupta electorală.

Sunt lider unionist. Militez din primul an de facultate pentru Unirea Basarabiei cu țara, pentru toate cauzele drepte românești. Am considerat că nu găsim un echivalent în partide, așa că mi-am înaintat candidatura independentă. Nu am avut cu cine să dialogăm pe termen lung pe subiectul Unirii. Nimeni nu a fost interesat de zonele istorice în care trăiesc români. Nu sunt reprezentați nici românii din diaspora. Nu au o voce. Vot electronic nu există. Nu-i reprezintă nimeni”, a spus Simion, la ieșirea de la BEC.

Candidatul independent a precizat că cele peste 100.000 de semnături au fost coleclate atât în țară, în Republica Moldova, cât și în diaspora.

Am strâns semnături în toate statele UE. Am fost la Roma, Castellon și Madrid. Le mulțumesc tuturor celor care au strâns semnături în Marea Britanie, Spania, Italia și în celelalte state ale UE. Mulțumesc diasporei europene”, a mai adăugat liderul unionist.

Sub sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, potrivit infoprut.ro, candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion va aduce în atenția opiniei publice teme de interes național: Unirea Basarabiei cu România, protejarea drepturilor românilor din comunitățile istorice, sprijinirea românilor din județele Harghita și Covasna, valorificarea potențialului diasporei și contracararea sistemului mafiot care blochează dezvoltarea României și a Republicii Moldova.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.