Premierul maghiar Viktor Orban comentează dezvăluirile făcute de George Simion

Premierul altui stat vine pe pământ românesc ca vodă prin lobodă de câţiva ani, anunţă românii din centrul ţării. Am uitat oare de ei? De regulă foarte rezervat, din cauza specificului zonei, P.S. Andrei, episcopul Covasnei si Harghitei a tras un semnal de alarmă public: niciun oficial înalt al statului român nu şi-a anunţat prezenţa la Şumuleu Ciuc, în inima României, pe parcursul vizitei Suveranului Pontif”, scria în februarie candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion în publicația Adevărul, cu referire la vizita Sanctității Sale Papa Francisc I în  județul Harghita și la faptul că Suveranul Pontif va fi întâmpinat, în mod inexplicabil, de premierul maghiar Viktor Orban. Articolul a atras atenția primului ministru de la Budapesta, care a comentat dezvăluirile făcute de George Simion.

La începutul lui februarie, un anumit activist, George Simion, a scris pe blogul ziarului Adevărul că prim-ministrul Ungariei îl va primi pe Papa Francisc I la Şumuleu Ciuc, ceea ce, în viziunea lui, este inadmisibil din partea autorităților statului român. Purtătorul de cuvânt al lui Viktor Orban a catalogat aceste informații drept știre falsă”, relatează publicația maghiară Delhir (n.r. Glasul maghiar și Inima maghiară) a președintelui partidului maghiar de extremă-dreaptă Jobbik, János Bencsik.

Evenimentul de la Şumuleu Ciuc cuprinde o anomalie chiar mai gravă şi de neînţeles într-un stat independent şi suveran. Cine îl va întâmpina pe Suveranul Pontif în inima României, la Şumuleu Ciuc, din partea autorităţilor laice? Ei bine, nu Preşedintele Klaus Iohannis, care este unul dintre autorii invitării Papei în România, nici prim-ministrul Viorica Dăncilă, nici vreunul dintre preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, ci premierul Ungariei, Viktor Orban”, nota George Simion în Adevărul.

Citiți aici articolul integral semnat de Simion.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.