George Simion, către Iurie Leancă: de la Ambasada URSS la Parlamentul European?

Un fost funcționar în Ambasada Uniunii Sovietice din București se vrea europarlamentar. Este vorba de Vicepremierul pentru Integrare Europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă. Candidatul independent, la aceeași funcție, George Simion, a făcut un apel către președintele Partidului Popular European din Republica Moldova, Iurie Leancă, de a participa în cadrul unei dezbateri televizate, în care să explice care erau atribuțiile sale în cadrul Ambasadei URSS în timpul Revoluției din 89′, alături de Dumitru Diacov, actualul Președinte de onoare al Partidului Democrat.

,,Se vrea la Bruxelles după ce în 1989 era rezident în Ambasada URSS, aici, în București. Dacă domnul Ponta nu știe, să caute ce făcea Leancă pe 21 decembrie 1989, alături de Dumitru Diacov. (…) Acum nu mai vrea în Ambasada URSS, acum vrea în Parlamentul European. Știu că Federația Rusă și-a trimis mulți reprezentanți în Parlamentul European. Așa că domnul Iurie Leancă, prin intermediul lui Victor Ponta n-o să facă decât să fie o adăugire la această listă de prieteni ai Federației Ruse în Parlamentul European. Și asta vreau să fac, să îi demasc pe prietenii Federației Ruse din Parlamentul European. Și încă un lucru: Iurie Leancă este prietenul cel mai bun al lui Vlad Plahotniuc – aici e durerea în 2019”, a declarat George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare, în cadrul emisiunii Ora de Veghe de la postul de televiziune Nașul TV.

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, președintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, a confirmat participarea sa în alegerile pentru Parlamentul European din partea partidului „Pro România”, condus de Victor Ponta, pe 27 martie, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Iurie Leancă, în vârstă de 55 de ani, a studiat la Institutul de Stat de Relații Internaționale din Moscova, între 1981–1986, şi şi-a început cariera în serviciul diplomatic sovietic, fiind în perioada mai-octombrie 1989 a fost funcționar la ambasada Uniunii Sovietice din București, România, în calitate de secretar secund.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.