George Simion, despre „acordul procentelor” al lui Churchill şi Stalin: „Să facem împreună România Mare în Europa, ca să nu ne dezbine iar alții pe șervețele”

Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion a comentat expunerea în premieră a hârtiei care a consfințit „Cortina de Fier”, odiosa împărțire a Europei de Est în sfere de influență, făcută pe 9 octombrie 1944 de Winston Churchill şi Iosif Stalin. Potrivit „documentului”, România îi revenea URSS-ului în proporție de 90%.

A fost expus în premieră odiosul „acord al procentelor”, potrivit căruia România era dată ca marfă de schimb URSS-ului. Au hotărât alții pentru noi și iată consecințele! A venit momentul să decidem noi pentru soarta noastră! Să facem împreună România Mare în Europa, ca să nu ne dezbine iar alții pe șervețele, la un pahar de votcă!”, a scris pe Facebook George Simion.

„Documentul” a fost scris noaptea târziu, în timpul unei întâlniri în care s-a consumat alcool, la Kremlin, între Churchill şi Stalin, care au încercat să stabilească „un acord de principiu” privind modul în care Rusia şi Occidentul urmau să își împartă Europa de Est după ce Hitler a fost în cele din urmă învins în cel de-Al Doilea Război Mondial.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.