George Simion, despre Spitalul regional de la Constanța: „Doamna Pintea vorbește de parcă altcineva este ministrul Sănătății! Servește gogoși electorale pentru cetățeni captivi!”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a luat la control mai multe spitale din România în această perioadă, pentru a vedea cum sunt tratați pacienții de către cadrele medicale, dar și să se pună la curent cu starea în care unitățile medicale se prezintă, scrie tomisnews.ro.

M-a făcut să încep aceste vizite faptul că vedeam în media imagini din spitale și nu îmi venea să cred. Am vrut să mă conving. Am vrut să merg, dar nu în vizite oficiale. Am vrut să văd cum este primit pacientul care plătește asigurarea. Am fost dezamăgită. La 30 de ani după Revoluție avem spitale cu infrastructura proastă. Acum se accesează fonduri europene și se bagă bani în infrastructură să se creeze condiții civilizate pentru pacienți. (…) Am primit telefoane să merg în aceste vizite. Eu vreau să demonstrez că cei care ar fi trebuit să facă aceste controale nu le-au făcut cum trebuie. Desigur că îi voi sancționa pe cei care nu au făcut controalele așa cum trebuie”, a declarat Sorina Pintea.

„Gogoși electorale pentru cetățeni captivi!”

Amintim că ministrul Sănătății a fost recent, la Constanța, într-un control inopinat la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei”, prilej cu care a sugerat Consiliului Județean Constanța o serie de demiteri.

Pe de altă parte, în cadrul campaniei de consultare „Alege prioritățile orașului tău”, organizată de Primăria Constanța, recent finalizată, a reieșit faptul că, pe primul loc, se află construirea unui Spital Regional, urmată de dezvoltarea Portului Constanța, dar și de extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu”.

Cu alte cuvinte, constănțenii au exprimat public faptul că spitalul regional este o maximă necesitate, ceea ce ar trebui să determine autoritățile centrale să treacă la treabă. În acest sens, candidatul independent la alegerile europarlamentare, George Simion, este sceptic:

„În primul rând, mă bucur că au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate pentru construcția Spitalului regional de urgență Iași. În al doilea rând, nu pot să mă bucur pentru faptul că celelalte spitale regionale promise, cum ar fi în special cel de la Constanța, rămân la stadiul de gogoși electorale pentru cetățeni captivi în acest joc al prostelii politice. Sunt stupefiat de declarațiile doamnei ministru, care ne spune că ea face vizite pentru că a văzut ceva urât în presă și că nu avem infrastructură medicală de peste 30 de ani, de parcă altcineva este ministru, nu doamna Pintea. Dânsa probabil consideră că singura responsabilitate pe care o are ca ministru este să ne spună ceva ce știam deja! Știu că a fost recent la Constanța și mai știu și că le tot promite constănțenilor că va face, cândva, un spital regional și acolo. Nu înțeleg de ce în parteneriat public-privat? De ce cu firme din Turcia? De ce nu se pot acces banii europeni gratuiți? Sunt întrebări la care constănțenii nu primesc răspunsuri și nici nu cred că o să le primească, pentru că știm cu toții că din banii europeni nu se poate fura și de aceea insistă pe vrăjeala aceasta cu parteneriatele care nu se finalizează niciodată și care sunt o groapă fără fund pentru „evaporat” bani publici. Mă îngrijorează faptul că aceste gogoși electorale sunt livrate nu doar tuturor constănțenilor, ci chiar și votanților PSD din Constanța! Ei cum servesc aceste gogoși?”, a spus George Simion, pentru TOMIS NEWS.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.