Încă o lovitură grea pentru românii din Ucraina! George Simion: Acest subiect va fi pe masa instituțiilor europene

Parlamentul de la Kiev a adoptat joi legea privind asigurarea funcționării limbii ucrainene ca limbă de stat, care reduce la tăcere, practic, limba maternă a celor circa 600.000 de români din Ucraina. Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion a declarat în acest context că imediat ce va prelua mandatul de eurodeputat, va pune pe masa instituțiilor europene acest subiect care afectează identitatea românească în Ucraina și o delegație a Parlamentului European se va deplasa de urgență la Cernăuți și la Kiev pentru a împiedica promulgarea legii de către noul președinte ucrainean, Volodimir Zelenski.

Lovitură grea pentru românii noștri din Ucraina! S-a adoptat legea privind funcționarea limbilor. De îndată ce preiau mandatul de europarlamentar, acest subiect va fi pe masa instituțiilor europene, iar o delegație a Parlamentului European se va deplasa la Cernăuți și Kiev!”, a scris pe Facebook George Simion.

Candidatul independent la alegerile europarlamentare din 26 mai susține respectarea drepturilor românilor din jurul granițelor și Balcani. „Românii din Cernăuți și Herța, Maramureșul istoric, Sudul Basarabiei, Vidin și Timoc, dar și alte comunități istorice românești dispar, iar noi suntem martorii nepuntincioși ai acestei dispariții. Li se închid școlile, bisericile, li se interzic ziarele. Toți acești români au nevoie de o voce la nivel european. Voi semnala în Parlamentul European fiecare încălcare a drepturilor românilor din jurul granițelor și Balcani și îi voi trage la răspundere pe vinovați”, precizează George Simion.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.