441 de secții de votare în străinătate, deschise pe 26 mai. Simion: Cer vot electronic

Ministerul Afacerilor Externe a publicat lista secțiilor de votare din străinătate la scrutinul din 26 mai 2019 pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European. În total, 441 de secții de votare vor fi organizate în sediile misiunilor diplomatice și consulare ale României, în sediile institutelor culturale din străinătate, în cadrul consulatelor onorifice, dar și în alte locații. Cele mai multe secții de votare sunt organizate în Italia (76), Spania (50), Republica Moldova (36), SUA (31), Marea Britanie (29), Germania (25), Franța (17), Austria (9), Belgia (8).

În acest context, candidatul independent la alegerile europarlamentare, George Simion nu este mulțumit de numărul mic de secții față de câți români trăiesc în statele Uniunii Europene și cere vot electronic pentru ei.

,,Este un număr infim de secții de votare pentru câți români sunt în afara țării. Solicit autorităților suplimentarea secțiilor de votare pentru Italia, Spania și Marea Britanie și cer partidelor politice să implementeze o dată și pentru totdeauna votul electronic. Soluția tehnică există, dar toate partidele se tem că pot controla voința acestor peste 5 milioane de români’‘, a declarat George Simon, candidat independent la alegerile europarlamentare.

Lista secțiilor de votare este disponibilă aici: 2019.04.25_lista_sectiilor_de_votare_din_strainatate_la_alegerile_pentru_parlamentul_european_din_2019


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.