FOTO // George Simion, la Bruxelles: mă angajez să fiu reprezentantul românilor din Diaspora la nivelul instituțiilor europene

Unirea Basarabiei cu România, protejarea drepturilor românilor din comunitățile istorice, sprijinirea românilor din județele Harghita și Covasna, valorificarea potențialului diasporei și contracararea sistemului mafiot care blochează dezvoltarea României și a Republicii Moldova, au fost doar câteva dintre subiectele discutate sâmbătă, 4 mai, la Bruxelles, la o întâlnirea organizată  dintre George Simion, candidatul independent la alegerile europarlamentare, și români veniți din mai multe colțuri ale diasporei.

Mă angajez să fiu reprezentantul românilor din Diaspora la nivelul instituțiilor europene. O datorie pe care mi-o asum față de comunitățile românești din Uniunea Europeană este aceea de a le proteja drepturile și libertățile deținute în calitate de cetățeni europeni și de a sprijini eforturile acestora de păstrare a identității culturale și lingvistice. Dreptul românilor de a călători, studia și munci în Uniunea Europeană e unul sacru, iar contactul direct cu cetățenii altor state membre ale Uniunii Europene este în mare parte unul benefic pentru imaginea României. Totuși, emigrarea trebuie să devină un fenomen temporar și nu definitiv, o alegere, nu o necesitate”, a declarat George Simion în cadrul întâlnirii. 

În programul său politic viitorul eurodeputat are printer obiectivele sale: Protejarea drepturilor românilor de pretutindeni și valorificarea potențialului lor strategic, prin care își asumă promovarea și garantarea la nivel european a drepturilor și libertăților celor peste 10 milioane de români din afara granițelor în spiritul reciprocității și a unei cât mai strânse cooperări între statele membre și partenere UE.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.