George Simion: România poate fi jucător regional prin participarea activă la Inițiativa celor Trei Mări

România trebuie să devină jucător regional și să își apere vocația europeană. Colaborarea regională de la Marea Baltică, Marea Neagră şi Marea Adriatică, cunoscută sub numele de „Inițiativa celor Trei Mări” sau „Intermarium”, este una dintre soluțiile propuse pentru România de candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion.

România lipsește din dezbaterea europeană pentru că se comportă ca o țară cu destin minor, care a tras frâna de mână. Țara noastră poate deveni jucător regional prin participarea activă la proiectul Inițiativei celor Trei Mări. România trebuie să fie din nou Mare în Europa, cu capacitate de decizie, de negociere și de elaborare de strategii pe termen lung”, a declarat George Simion, candidat independent, în contextual apropierii Summitului de la Sibiu.

Întărirea flancului estic al NATO, îmbunătățirea capacității de reacție economică și militară pentru stabilizarea regională, colaborarea economică regională, mai ales în domeniile energiei și transporturilor, precum și creșterea cooperării cu Republica Moldova sunt câteva dintre avantajele participării României la proiectul Inițiativei celor Trei Mări.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.