VIDEO// Se FURĂ Muzeul Satului Brănean! Edificiul riscă să fie închis

Muzeul Satului din Bran riscă să dispară, în urma retrocedării terenului pe care acesta este construit. Zeci de persoane, angajați ai muzeului sau localnici din Bran, alături de români de bună credință, cărora li s-au alăturat și George Simion, implicat în protejarea patrimoniului național au participat la un protest miercuri, 12 februarie 2020, pentru a determina ministerul să acționeze pentru păstrarea terenului.

,,Suntem alături de brăneni și lupta lor pentru salvarea Muzeului Satului. Executorul judecătoresc vine luni, sâmbătă, pe 22 februarie, ne mobilizăm și vom fi și mai mulți!”, a scris George Simion pe pagina sa de Facebook.

Oamenii au purtat în mâini pancarte pe care scria „Relocare = distrugere”, „O istorie vie, ce n-o să mai fie” sau „Corupția ucide”.

Muzeul etnografic a fost înființat în 1960 și după revoluție a funcționat ca una dintre cele trei secții ale Muzeului Național Bran. Acesta este alcătuit din case ale satului românesc – 18 monumente și din mii de piese de patrimoniu. Terenul pe care se află acesta a fost retrocedat, iar Ministerul Culturii nu a găsit o soluție prin care să poată păstra terenul.

Închiderea iminentă a instituției i-a determinat pe cei 33 de angajați ai muzeului să protesteze și să adune semnături într-o petiție pentru salvarea instituției de cultură. Funcționarea muzeului a fost prelungită cu acordul proprietarilor terenului doar până la finalul acestei săptămâni.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.