Adevărata sărbătoare a Dragostei în România

,,SUSȚINEȚI?” – este întrebarea adresată de către George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, internauților. Liderul AUR face referire la Ziua de 24 februarie, atunci când în românii celebrează Dragobetele, o srbătoare populară care marchează dragostea.

Campania ,,Dragobete – 24 februarie”, la care George Simion face referire a fost lansată acum 10 ani de cptre grupul de acțiune ,,Noii Golani”, preluată mai târziu de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, păstrând continuu, astfel, o amplă campanie de promovare a valorilor românești.

Cu sloganul ,,Iubește românește”, campania a avut un ecou răsunător și a fost promovată în rândul românilor de pretutindeni de-a lungul celor 10 ani și despre care George Simion spune: ,,Dragostea la români e statornică!”.

Pe plaiurile romanesti, Dragobetele este patron al dragostei și bunei dispoziții. De asemenea, în tradiția românească, Dragobetele marca începutul primăverii, data de 24 februarie nefiind întamplator aleasă, aceasta însemnând începutul anului agricol.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.