George Simion, intezis de puterea de la Chișinău. Noi detalii în dosarul expulzării

Interdicția lui George Simion în Republica Moldova este în continuare valabilă. La începutul lunii februarie 2020, Simion a fost citat de către Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, prin intermediul avocatului acestuia Valerian Coval, în legătură cu examinarea cauzei civile în baza cererii de chemare în judecată depusă de Simion către Biroul de Migrație și Azil al Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova. Simion este citat de către instanța de judecată de peste Prut pe 9 aprilie 2020, ora 11:00. Acesta va fi reprezentat de avocatul Valerian Coval în dosarul expulzării.

În acest context, joi, 9 aprilie 2020, ora 11:00, a fost anunțat desfășurarea unui protest la Chișinău în legătură cu interdicția lui George Simion în Republica Moldova. La acțiunea din capitala țării a fost anunțată prezența a zeci de persoane. George Simion, declarat interzis pe teritorul Republicii Moldova de către Biroul  de Migrație și Azil de la Chișinău, a depus în iulie 2019, o cerere în lu către Ministerul Afacerilor Interne cu privire la anularea deciziei nr. 591/01.10.2018. Cererea nu a primit niciun răspuns.

Avocatul Valerian Coval consideră că examinarea dosarului expulzării lui George Simion nu s-a finalizat, iar instanța de fond a încălcat în mod abuziv legea nr. 200/16.07.2000 cu privire la regimul străinilor în Republica Moldova.

La finalul lunii iunie, 2019, George Simion, prin avocatul său, a depus o cerere la Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău, în atenția ministrului Andrei Năstase, prin care a solicitat anularea interdicției sale de a intra în Republica Moldova timp de 5 ani.

George Simion nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova în luna octombrie 2018. Interdicția de a trece Prutul stabilită de oligarhul Vladimir Plahotniuc este menținută de noul regim de la Chișinău condus de pro-rusul Igor Dodon.

Biroul migrație și azil al MAI a precizat că doar instanța de judecată are competența de a anula hotărârea prin care George Simion a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.