Mesaje de felicitare iredenteriștilor maghiari și lipsa tricolorului în centrul țării

Zeci de drapele ale Ungariei au fost arborate astăzi, 15 martie, în centrul țării, la Sfântu Gheorghe, fără niciun tricolor alături, așa cum prevede legea. Ziua maghiarilor de pretutindeni a fost marcată contrar legii la comanda primarului municipiului Sfântu Gheorge, Antal Arpad. Chiar dacă 2 ani la rând edilul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru o acțiune similară, anul acesta edilul nu s-a putut abține să arboreze exclusiv Drapelul Ungariei pe străzile oraşului încă din 13 martie, fără a arbora şi Drapelul României, încălcând deliberat din nou prevederile Legii 75 din 1994.

George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, susține că reprezentanţii maghiarimii, demonstrează cu orice prilej că nu au niciun respect pentru statul român şi simbolurile sale oficiale, încalcă provocator legislaţia în vigoare, şi chiar în aceste momente de criză declanșate de virusul COVID-19 îşi văd doar interesele proprii şi manifestările lor etnic separatiste.

Tot cu această ocazie, Uniunea Salvați România-USR a postat un mesaj de felicitare la adresa cetățenilor români de etnie maghiară cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. Mesajul USR a fost postat pe pagina de facebook, în limba maghiară, mai întâi, apoi în limba română.

George Simion a întrebat comunitatea AUR ce părere are despre aceste specimene care susțin aceste acțiuni anacronice și retrograde.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.