Acuzații grave de la Kremlin! Felicitări “vandalizatorilor” elementelor rusești în România!

Agenția de propagandă a Kremlinului, Sputnik, mă acuză că stau în spatele vandalizării centrului lor de propagandă – Centrul Rus de Știință și Cultură din București. Nu eu am făcut-o, dar vreau, pe această cale, să îi felicit pe cei care au făcut-o. 

Internauții au venit cu felicitări la adresa persoanelor care au distrus expoziția și au încurajat reacția avută, demnă de respect. Comentariile în legătură cu acțiunile desfășurate la Centrul Rus de Știință și Cultură din București după ce am publicat materialul pe pagina de Facebook:

,,Nu avem nevoie de influențe străine de niciun fel, mai ales când vin ca vulturii la pradă. Felicitari “vandalizatorilor” elementelor rusesti in Romania!”, scrie Nicoleta Lup în comentariile postării de pe pagina de Facebook.

,,Asa zisa vandalizare a centrului sovietic de propaganda a fost pur si simplu reactia unui organism sanatos la aparitia insidioasa a unei tumori maligne care, in mod normal, trebuie de fapt extirpata! Pacat insa ca reactia acestuia a venit cam tarziu si cu o intensitate destul de redusa – totusi faptul ca aceasta reactie a existat, ne da speranta ca natiunea noastra – desi nu perfect sanatoasa- traieste si face fata acestor obraznicii rusesti de tip “ bagat batul prin gard” , la care sunt specialisti si care cer de fapt raspunsuri oficiale serioase! Atat Ambasada rusiei cat si prelungirea ei- Centrul “cultural” – ar trebui pusi cu botul pe labe, așa cum se întampla in Tarile Baltice! George Simion tine-o tot asa cu atitudinea!” a completat Ionuț Ștefan Iacob.

Ramona Lovin e de părere că: Mesajul meu pentru Sputnik este unul de mulțumire, pentru că, in vremuri tulburi, în care primesc numai vești triste, îmi oferă un pic de divertisment.

Așa au redat evenimentul de la Centrul Rus de Știință și Cultură din București, canalul propagandistic al Moscovei: 

Autorii vandalizării expoziției de la Centrul de Știință și Cultură Rusă s-ar fi dat de gol într-o postare pe Facebook. Persoanele care au distrus expoziția, dedicată eroilor Armatei Sovietice care au eliberat țările europene în perioada celui De-Al Doilea Război Mondial, ar putea aparține grupului legat de activistul George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

Cel puțin asta ar putea reieși dintr-o postare publicată pe pagina Basarabia e România, creată în 2011 și administrată de George Simion. Inițial, autorii postării au recunoscut fapta săvârșită, însă ulterior au editat mesajul. Totuși, textul inițial se păstrează în istoricul editărilor al Facebook.

În datele de contact ale paginii este indicat numărul de telefon al lui George Simion, care figurează și în calitate de administrator, scrie Sputnik.md

În final, denaturând adevărul istoric, Sputnik scrie: ,,Expoziția dedicată eroilor Armatei Sovietice, care au eliberat România, Iugoslavia, Cehoslovacia, Germania, Polonia, Norvegia și celelalte țări în cel De-Al Doilea Război Mondial, expusă de Centrul Rus de Știință și Cultură din București, a fost vandalizată”.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.