Mărturia cutremurătoare a unui medic din Lombardia despre coșmarul epidemiei din Italia

Medicul Gianni Giardinelli din regiunea italian Lombardia a făcut un tablou al situației din regiunea din nordul Italiei – un scenariu sumbru, unde zilnic mor sute de oameni, iar singura speranță, potrivit medicului, este credința în Dumnezeu.

Lombardia este regiunea unde a apărut primul grup de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus la 20 februarie, într-un mic oraş la circa 60 de kilometri de Milano, dar și locul care suferă cel mai mult de pe urma răspândirii epidemiei.

Iată mai jos mărturia medicului italian:

“Niciodată, nici în cele mai negre coșmaruri, nu mi-am închipuit că voi ajunge să văd și să trăiesc ce se întâmplă aici, la noi, în spital, de trei saptamani. Coșmarul continuă, fluxul este din ce în ce mai mare și de nestăvilit. La început veneau câțiva, apoi zeci, apoi sute, iar acum, noi nu mai suntem medici ci am ajuns sortatori pe bandă și decidem cine trăiește și cine trebuie trimis acasă să moară, deși toți acești oameni au plătit toată viața taxe Italiei.
Până acum două săptămâni, eu și colegii mei eram atei. Era normal, pentru că suntem medici și noi am învățat știința, iar știința ne spunea că exclude prezența lui Dumnezeu. Am râs mereu de părinții mei care mergeau la biserică.

Acum 9 zile a venit la noi un pastor de 75 de ani, om blând, care avea probleme mari respiratorii, însă avea la el o Biblie și ne-a impresionat că le citea muribunzilor și aceștia îl țineau de mână. Fiind toți medicii obosiți, descurajați, terminați psihic și fizic, când aveam timp stăteam și îl ascultam. Acum suntem nevoiți să recunoaștem: noi, ca oameni, ne-am atins limitele! Mai mult nu putem face! Zilnic mor și mai mulți oameni. Noi suntem epuizați deja, avem doi colegi care au murit și alții abia se mai țin pe picioare. Ne-am dat seama că unde se termină ce poate face omul e nevoie de Dumnezeu și am început să ne rugam când avem câteva minute libere. Vorbim între noi și nu ne vine să credem că din atei convinși am ajuns zilnic să ne găsim liniștea cerând Domnului să ne ajute să rezistăm, să putem avea grijă de cei bolnavi.

Ieri a murit pastorul de 75 de ani. Ca niciodată, până astăzi, deși am avut peste 120 de morți în 3 săptămâni aici, am fost toți terminați, distruși pentru că bătrânul pastor a reușit în timpul stat la noi să ne aducă o liniște pe care nu mai speram să o găsim. Pastorul a plecat la Domnul și curând urmăm și noi. Eu nu am mai fost acasă de 6 zile, nu știu când am mâncat ultima oară, și îmi dau seama de inutilitatea mea pe acest pământ și vreau să îmi dedic ultima suflare ajutându-i pe alții. Sunt fericit că m-am întors la Dumnezeu în vreme ce sunt încojurat de suferință și moartea semenilor mei.”

O șesime din populația Italiei locuiește în Lombardia și aproximativ o cincime din PIB-ul Italiei este produs în această regiune, aceasta fiind regiunea cu cea mai mare populație, fiind de asemenea și cea mai bogată din țară și una dintre cele mai bogate din întreaga Europă.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.