Dați banii din pensiile speciale la Institutul Cantacuzino

România are nevoie de un Fond Național pentru Combaterea Epidemiilor. Economiile realizate prin eliminarea pensiilor speciale pot susține înființarea instituției, de care țara noastră are nevoie urgentă, în contextul crizei actuale.

Sumele de bani astfel economisite nu trebuie însă să dispară în tenebrele bugetului de stat sau ale bugetului sănătății, aflându-se astfel la dispoziția “băieților deștepți” din sistem. Aceste sume considerabile trebuie redirecționate într-un Fond Național Pentru Combaterea Epidemiilor care să se afle la dispoziția spitalelor pentru cumpărarea de echipamente medicale și de protecție, kit-uri de testare, medicamente și materiale sanitare.

De asemenea, o sumă importantă din acest fond se impune a fi direcționată către finanțarea activității de cercetare și dezvoltare științifică națională din domeniul medical, inclusiv relansarea Institutului Cantacuzino. Fondul va fi condus de către un Colegiu al spitalelor și institutelor de cercetare medicală și va fi gestionat în mod transparent și eficient.

Solicit partidelor parlamentare adoptarea de urgență a legii pentru eliminarea pensiilor speciale și reducerea indemnizațiilor parlamentarilor, demnitarilor și înalților funcționari publici precum și înființarea prin ordonanța de urgență a Fondului National Pentru Combaterea Epidemiilor.

Eliminarea completă a pensiilor speciale și reducerea indemnizațiilor parlamentarilor, demnitarilor și înalților funcționari publici nu este numai un act de dreptate socială, dar se impune ca act de solidaritate în vremurile grele ale crizei cauzate de pandemia de Coronavirus (COVID-19).

Având în vedere că există un consens transpartinic legat de eliminarea pensiilor speciale, solicităm Parlamentului transpunerea în lege în regim de urgenta, iar Guvernului OUG pentru înființarea Fondului National Pentru Combaterea Epidemiilor.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.