Marea dezbatere la nivel mondial: criză sau recesiune

Lumea nu va mai arăta la fel după criza epidemiologică care a cuprins întreaga lume, politica globală va suferi schimbări majore, clasa politică va fi mai apropiată de cetățeni, iar meritocrația va juca un rol extrem de important – acestea sunt prognozele relatate de regizorul și omul de cultură, Bobby Păunescu, în cadrul unui într-un live pe pagina mea de Facebook, cu privire la actuala criză și efectele pe care le va avea aceasta în următoarele luni.

,,În contextul actual și a pandemiei, marea dezbatere în lumea finanțelor care are loc la nivel mondial este dacă va fi o mare recesiune sau o mare criză. Dacă ascultăm băncile mari, spun că va fi o mare recesiune, cu ajustare de 10-15%, dacă ascultăm analiștii financiari, ne spun că nu avem cum să asistăm la o recesiune, la o ajustare pentru că s-au creat premisele a ceea ce se numește triunghiul Bermudelor și anume – un război rece între lumea civilizată vestică și partea asiatică pe baza acestei epidemii, criza din Iran, a petrolului, și pandemia – aceste lucruri care generează un nou tip de criză care su se va rezolva prin mecanismele clasice. Vor urma schimbări majore, se va schimba complet politica la nivel global, globalizarea forțată își va reduce efectul masiv, țările vor fi conduse de către o clasă politică mult mai apropiată de cetățeni, o clasă politică patriotică”, a declarat Bobby Păunescu în cadrul live-ului.

Fac apel către voi: să ne pregătim cu calm pentru următoarea criză economică. Din păcate, la noi, românii, în ultima jumătate de secol n-am avut parte de nicio recesiune, am avut însă trei crize economice majore, care s-au transferat social și chiar politic. Faceți diferența dintre o recesiune și o criză, căci am face bine să ne pregătim cel puțin psihologic pentru următoarea recesiune.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.