Manifestul generației noastre. Unde a ajuns libertatea României?

A trăit pe viu momentul 1900 din Piața Universitații. A fost unul dintre oamenii care au luptat pentru libertatea României. Laurențiu Dumitrașcu, membru al Ligii Studenților, a mărturisit în cadrul tradiționalului live pe care îl organizez pe pagina mea de Facebook cum a evoluat țara noastră în 30 de ani și unde a ajuns libertatea României.

”Am fost printre protagoniștii acestui moment, care a însemnat pentru mine și nu numai, manifestul generației noastre. Cred că în urma manifestației maraton din Piața Universității, viitorul ne-a dat nouă dreptate. Noi atunci am fost învinți, dar ideile noastre au triumfat, pentru că ne-am dorit să avem o țară aliniată valorilor europene”, a mărturisit Laurențiu Dumitrașcu.

L-am întrebat omul care a luptat acum 30 de ani pentru libertatea României dacă mai avem astăzi libertate și dacă după această criză ne vom pomeni cu o nouă dictatură.

”Cred că da, nu una ideală, dar suntem. Întotdeauna, în momente de criz, cum este și asta, pot să apară forțe ce pot să împingă poporul spre dictaturi, spre forme periculoase. Trebuie să luptăm în continuare, pentru că nu putem avea o democrație sănătoasă fără sacrificii. Întotdeauna după crize au apărut partide și lideri care au putut să manipuleze și să ducă poporul în direcții extrem de periculoase”, a declarat domnul Dumitrașcu.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.