Un nou atac asupra Transilvaniei din partea Ungariei. Guvernul de la București, complice

Planul de atacare a Acordului de la Trianon capătă alte forme în contextul pandemiei de Coronavirus, iar mass media tace complice la acest atac – aspect scos la lumină de jurnalistul Dan Tănasă care monitorizează acțiunile UDMR-ului, de dezmembrare teritorială și de creare de tensiuni etnice în Ardeal. Dan Tănasă arată clar că acțiunile guvernului maghiar prevăd ajutoare directe pentru cetățenii de etnie maghiară din România, fapt dovedit de planul Kos Karoly, strategia de dezvoltare economică elaborată de guvernul Ungariei și membri ai UDMR care stă la baza intervenției economice a Budapestei în Transilvania.

“Asistăm la o implicare economică a Ungariei deosebit de agresivă în Transilvania, iar autoritățile de la București tolerează o acțiune absolut de gravă. Ungaria confiscă, pur și simplu, Transilvania printr-o propagandă deosebit de agresivă în presa de limbă maghiară. Sunt nenumărate anchete cu privire la modul în care Ungaria finanțează mass media de limbă maghiară din Transilvania. Este un război hibrid pe care Ungaria îl duce împotriva României, a declarat jurnalistul Dan Tănasă în cadrul live-ului organizat aseară, joi, 23 aprilie, pe pagina mea de Facebook. 

Documentul programatic care stă la baza implicării masive a Ungariei în Transilvania prevede clar susținerea cetățenilor maghiari din România. Până acum, Budapesta susținea că ajutorul financiar e nediscriminatoriu pentru maghiari și români și se adresează în egală măsură cetățenilor indiferent de etnie. Banii merg la mici fermieri și la oligarhii din anturajul lui Viktor Orban.

Acest document este motivarea deciziilor guvernului Ungariei care, prin acest plan, creează un program pentru susținerea renașterii economice a cetățenilor unguri care locuiesc în România”, se arată în documentul făcut public în limbile engleză și maghiară.

Planul Kos Karoly este fundamentul teoretic al programului guvernului Ungariei pentru subvenționarea fermierilor din Transilvania. Este vorba despre un program finanțat oficial de guvernul Viktor Orban cu zeci de milioane de euro și care se adresează fermierilor din Transilvania care depun în limba maghiară proiecte pentru subvenționare. Péter Szijjártó, ministrul maghiar de Externe, a anunțat în septembrie 2019 că guvernul Ungariei va extinde în aproape tot vestul României așa-numitul program de dezvoltare economică transilvăneană, care până acum se derulase doar în Ținutul Secuiesc.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.