Jos cenzura! Presa primește bani din partea Guvernului pentru criză sau alegeri?

Presa românească joacă, în momentul de față după cum cântă partidele politice. Cea care ar trebui să fie cea de-a patra putere în stat se dovedește a fi doar un apendice al politicienilor. Jurnalistul Dan Bucura este unul dintre puținii reprezentanți ai mass mediei căruia nu i-a fost frică să critice actualul sistem și să spună adevărul despre faptul că Guvernul pune la bătaie 200 de milioane de lei sub forma unei campanii de informare, în an dublu electoral, pentru a ajuta presa să subziste în criză. Dan Bucura spune că nu este încă clar cum se va împărți ajutorul de la stat de 50 de milioane pe lună între presa locală, online și televiziuni. Totodată, am discutat în cadrul live-ului organizat aseară cu Dan Bucura despre relația presei românești cu statul și cum ar trebui să arate o ierarhie sănătoasă.

“Mi-aș fi dorit o guvernare de dreapta reală, oameni care să aplice proiecte și reforme de dreapta, să crească mediul de afaceri, să crească investițiile, să crească economia țării și să mergem înainte, să evoluăm. Nu-mi doresc nici un guvern de dreapta care se dă de dreapta, dar care aruncă cu pomeni în stânga și în dreapta doar pentru că are alegeri în toamna sau iarna asta, nu-mi doresc un guvern de dreapta care să promoveze, exact ca cel de stânga, aceleași nepotisme, aceleași pile și relații prin toate ministerele și toate structurile. Oamenii trebuie să evite presa de partid, care orice ar fi spune: ăla e bun, ăla e rău”, a declarat jurnalistul Dan Bucura.

Despre implicarea presei în jocul politic în timpul crizei epidemiologice, pe larg, în live-ul organizat aseară, 27 aprilie.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.