Românii pot pleca în alte ţări doar pentru a munci pe câmp. Uniunea Europeană încalcă principiul de bază și funcționează doar într-un singur sens

Românii care au plecat la sparanghel au fost înșelați, s-au trezit cu 8 euro pe oră venituri, din care trebuie să plătească și pentru a supraviețui, deci, tratamentul total discriminatoriu care se aplică angajatorilor și angajaților români este vizibil și de pe Lună. Iar noi nu facem nimic ca țară! Este o realitate crudă a funcționării într-un singur sens a Uniunii Europeane, despre care am discutat alături de Augustin Hagiu, Președintele Federației Operatorilor de Transport în cadrul live-ului de aseară, 27 aprilie.

“Este hilar să discutăm despre o Uniune Europeană. Cum să asociezi termenul de “uniune” cu “european”? Nu cred că s-a mai pomenit în România să pui la dispoziție atâtea autorități, atâtea mijloace și atâtea servicii, unei companii străine private care a venit în România în plină pandemie, la „cules” de forță de muncă pentru Uniunea Europeană. Unul din principile care a stat la baza înființării Uniunii Europene a fost libera circulație a persoanelor și a mrfurilor, iar acum acesta funcționează doar într-un singur sens. În timp ce transportatorii sunt obligați în tranzitul Germaniei să plătească șoferul vehiculului cu 8,5 euro pe oră atâta vreme cât traversează țara, Ambasadorul român în Germania are o diurnă de 85 de euro pe zi, stabilită prin legislația noastră națională. Acei oameni care se află într-o situație financiară dificilă și sunt forțați să ia drumul scaviei în loc să muncească într-o Românie care ar fi avut acum oportunitatea să pună toată resursa umană la treabă pentru a salva produsele autohtone”, a declarat Augustin Hagiu, Președintele Federației Operatorilor de Transport.

Pentru şoferii români, soluţia ar fi ca autorităţile să negocieze acorduri de tranzitare cu alte state. Până atunci, România pierde 70% dintre încasările din transport, adică peste 3 miliarde de euro.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.