Academician: legea autonomiei – un păcat istoric

În loc să ne unim forțele pentru crearea unui proiect de țară cu adevărat orientat către identitatea, suveranitate și unitatea României, actuala guvernare aprobă tacit proiecte de lege care duc la dezmebrareaa țării. Despre controversatul proiect de lege, privind autonomia Ținutului Secuiesc care ar fi presupus un Președinte propriu și limba maghiară oficială, am discutat alături de Academicianul, Gheroghe Păun, în cadrul emisiuni organizate marți, 28 aprilie.

“Sub ce intenții se poate trece o asemenea lege? Ar fi păcat la cei 102 ani de la Unirea bucăților hărții României cu sânge, au murit atunci aproape 1 milion de români ca să lipsească bucățile de hartă, și acum să ne batem joc de sacrificiile lor ar fi un mare păcat istoric, iar istoria nu uită păcatele și, în general, nu le iartă. Mi-e foarte greu să-mi imaginez ce poate fi în mintea unui om care are orice doză de inteligență să facă ceva împotriva poporului său”, a declarat academicianul Gheorghe Păun.

Proiectul prin care Ţinutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică în România, care a trecut, tacit, de Camera Deputaților, a fost apoi respins definitiv de Senat. Potrivit controversatului proiect, înfiinţarea regiunii autonome Ținutul Secuiesc este ,,o expresie a identităţii istorice a zonei şi va asigura egalitatea de şanse a cetăţenilor şi protecţia identităţii naţionale maghiare”.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.