VIDEO // Ziua Veteranilor de Război. Cinste eroilor noștri

CINSTE LOR, VETERANILOR! Azi e ziua veteranilor noștri, azi e ziua lui Emil Vețeleanu, veteranul care a fost ignorat de politicieni, dar onorat de noi. Emil Vețeleanu este eroul de 101 ani, care a participat la bătălia de la Oarba de Mureș (cea mai sângeroasă din câte au existat pe teritoriul României în Al Doilea Război Mondial) și la bătăliile din Munții Tatra – Cehoslovacia.

Cu toate acestea, în 2019 a fost ignorat de toate oficialitățile care au participat la ceremonia organizată la Râmnicu Vâlcea de Ziua Națională a României. După ce au fost depuse coroanele la Statuia Libertății din Râmnicu Vâlcea, oficialitățile l-au ignorat pe un bătrân de 101 ani care participa la eveniment și care se afla între celelalte persoane care au fost salutate. Acesta ținea într-o mână un baston, iar în cealaltă un mic drapel național.

Printre politicienii care l-au ignorat, ca și cum nu ar exista s-au numărat senatori, consilieri locali, consilieri județeni, cei mai mulți de la PNL, dar și senatorul PNL Romulus Bulacu.

De un asemenea tratament au nevoie eroii care ne-au apărat țara?

Noi am arătat respectul faţă de veteranul de război Emil Veţeleanu și am reparat greșeala autorităţilor, adunându-ne la casa eroului din Râmnicu Vâlcea pentru a-i mulțumi și a-i arăta că jertfa celor care au luptat în cele două războaie mondiale şi pentru reîntregirea neamului nostru o să fie mereu vie, întotdeauna o să o păstrăm.

În prezent, în România sunt, potrivit evidențelor caselor de pensii, 4.607 de veterani și 126 văduve de război.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.