În plină pandemie, românii nu au apă. Soluția – apă de ploaie?!

În plină criză epidemiologică, când autoritățile ne recomandă să ne spălăm pe mâini cât mai des, în timp ce unii primari din marele orașe aruncă apă cu clor pe stradă pentru a omorâ coronavirusul – unii români rămân fără apă. Am discutat în cadrul emisiunii live de aseară, 4 mai, cu Simona Niculescu, o femeie de 49 de ani care locuieşte în localitatea argeşeană Băiculeşti și care a intrat de câţiva ani într-un război juridic dur cu autorităţile statului român, pe care le obligă în instanţă să-şi respecte obligaţiile faţă de contribuabili.

Simona Niculescu şi familia ei folosesc pentru menaj apă pluvială, iar pentru apă potabilă trebuie să parcurgă 1.5 km aproape zilnic.

,,Suntem meteo dependenți. Trebuie să așteptăm să plouă pentru a ne spăla. Am un copil minor. După ce am vorbit personal cu premierul Ludovic Orban despre această situație nu a rezolvat această problemă cu care ne confruntăm. Acum a plouat și am o cantitate de apă pe care am reușit să o recoltez”  a spus Simona Niculescu.

Revenită în România în 2007, după 30 de ani trăiţi în Franţa, Simona Niculescu a decis să îşi ridice o casă în Argeş, la Băiculeşti, în satul Valea Brazilor, iar apoi a somat autorităţile locale să îi asfalteze drumul până la locuinţă şi să îi plătească chiria la o maşină de teren pentru că strada sa a devenit impracticabilă din cauza unor intemperii în timpul sezonului ploios. O altă decizie favorabilă a fost legată de faptul că primăria nu emitea şi nu înştiinţa cetăţenii asupra deciziilor de plată pentru impozitele locale, drept pentru care a refuzat să le plătească. O ultimă sentinţă favorabilă a fost cea prin care primăria este obligată să facă un proiect separat pentru a-i asigura accesul la reţeaua de apă.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.