Act de înaltă trădare în Parlamentul României

5 zile au trecut de la actul de trădare națională, la care au fost complici toate instituțiile statului, iar nimeni nu a fost pedepsit pentru deciziile care s-au luat tacit în Parlamentul României și despre care Președintele Iohannis spune căPSD continuă să promoveze legi care duc la o formă de autonomie a Ținutului Secuiesc. Am întrebat un activist civic și un General în Rezervă al Armatei Române, în cadrul emisiunii de aseară, 4 mai, care este poziția lor față de acest act înaltă trădare.

,,Art. 394, al. 2 din Noul Cod Penal ne vorbește despre trădare prin supunerea politică a unei națiuni, nu doar economică. Eu cred că, în Parlamentul României, Camera Deputaților condusă de Marcel Ciolacu a executat un act de trădare. Avem niște politicieni fără educație și viziune”, a spus Elena Panaite.

Tot în cadrul aceleiași emisiuni, Generalul Maior Prof. Univ. Dr. Nicolae Roman a explicat cele trei componente implicate în acest act de înaltă trădare săvârșit în Parlamentul României.

,,Trei componente: Serviciul Român de Informații,Deputații și atitudinea Președinteului de stat sunt vinovați de aceste hotărâri care se iau peste capul nostru. În 5 zile nu s-au produs dovezi pentru a-l aresta pe cel care a comis actul de înaltă trădare”, a decalrat Nicolae Roman.

Proiectul de lege a fost inițiat de 3 deputați ai UDMR – Biro Zsolt Isvan, Terza Kulcsar si Jozsef Gyorgy – și a fost depus la Camera Deputaților cu două zile înainte de Crăciun.

Ulterior a primit mai multe avize negative în comisiile de specialitate. Însă, odată ce România a fost lovită de a fost dat uitării și, astfel, proiectul de lege a fost adoptat tacit de deputați, pe 23 aprilie 2020. În consecință, proiectul a fost înaintat spre dezbatere Senatului, care e for decizional.

Forma proiectului adoptată tacit de Camera Deputaților include și o listă de teritorii din Ținutul Secuiesc în cazul cărora se va acorda autonomia. De asemenea, în textul proiectului se prevede că limba maghiară devine – în respectivele zone – limba oficială, la fel ca cea română. Zona din centrul țării ar urma să fie administrată independent.

Urmărește emisiunea integral mai jos, în care am discutat și despre acest subiect, dar și despre ultimele decizii luate de autorități.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.