Trei decenii de la Podul de Flori! Pod din Pod se face Rai, adică UNIRE: Basarabia e România!

Se împlinesc trei decenii (6 mai 1990-6 mai 2020) de la luminosul și imperativ necesarul moment al Podului de Flori care a pulverizat Cortina de fier de peste Prut, invocând legitimitatea Unirii și arătând întregii lumi că de o parte și de cealaltă a râului de lacrimi locuiește unul și același popor a cărui reîntregire reprezintă un deziderat istoric.

Din România, la împlinirea celor 30 de ani de la Primul Pod de Flori, pleacă astăzi, 6 mai, zeci de camioanele cu ajutoare destinate sistemului medical din Republica Moldova în lupta cu coronavirus. Ajutorul dat de România constă în: 6,5 milioane lei pentru a putea oferi acest ajutor important – medicamente și echipamente pentru lupta contra epidemiei de covid. Au fost donate cetățenilor 500.000 măști FFP 2, 25.000 de combinezoane, 200.000 de măști, medicamente Kaletra și Plaquenir, care pot asigura tratamentul pentru un numpr dublu de bolnavi de coronavirus. Sunt 25.000 de litri de biocide, spirt, viziere, echipamente necesare pentru protecția personalul sanitar.

Săptămâna trecută, peste 50 de medici și cadre medicale au plecat în spitale din Republica Moldova și participă la efortul de tratare a pacienților. Azi, camioanele ajund la Iași, iar mâine vor trece Prutul.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.