Victorie la CNCD! Ținutul Secuiesc nu există

Victorie la CNCD! Am câștigat procesul prin care fusesem acuzat că denigrez comunitatea maghiară. Asociația Miklo IMRE din Sfântu Gheorghe voia să mă oblige să nu mai folosesc expresia “așa-zisul ținut secuiesc”, așa că în luna iulie 2019, am fost citat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce fundația maghiară m-a reclamat pentru ”incitare la ură”.

După ce am lansat în spațiul public campania video, intitulată: ”Hai să scoatem în afara legii așa-zisul Ținut Secuiesc”, având ca subtitlu: ”Ești împotriva așa-zisului ținut secuiesc?” – prin care, potrivit Fundației Miko Imre, reprezentată de Zsigmond Jozsef, mi-aș fi ”distribuit gândurile discriminatorii contra comunității maghiare”. Am spus o realitate și anume că Ținutul Secuiesc nu există decât în mintea unor extremiști maghiari.

În continuare, cerem desființarea Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, o instituție creată să funcționeze ca un veritabil instrument de cenzurare a opiniilor critice.


Comments

  • felicitări !
    am însă o întrebare care mă intrigă , și anume;”persoanele/personajele care promovează fel de fel de ținuturi (inexistente), fel de fel de drapeluri , însemne , organizații (la limita de facțiune și a luptei de gherilă) și organizări de parade fără niciun temei concret , acestea nu provoacă și instigă la ură ?
    acestea nu pot fii rclamate la CNCD , pt acțiuni de intimidare și discriminatorii față de cetățenii altor etnii conlocuitoare ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.