Bursele ”Paul Goma” pentru românii de pretutindeni. Încurajăm tinerii jurnaliști

O democrație sănătoasă într-un stat se bazează și pe cea de-a patra putere în stat – presa. Este esențial pentru societatea noastră să pregătim jurnaliști care să trateze echidistant informația și să informeze obiectiv publicul.
Totodată, jurnaliştii independenţi și obiectivi au un rol important în lupta împotriva dezinformării și a cenzurii, vizibile mai cu seamă în prezent, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2 și a dorinței guvernelor de a controla informația și accesul la ea. Încă ne lipsesc jurnaliști echidistanți și încurajăm formarea acestora prin lansarea bursei ”Paul Goma” pentru 20 de tineri.
Bursele Paul GOMA pentru românii de pretutindeni” vizează încurajarea și facilitarea pregătirii profesionale a jurnaliștilor români de pretutindeni care doresc să obțină expertiză în domeniile social, politic și economic prin implicarea în activități practice în televiziune și în presa online.
Programul de pregătire va cuprinde:
– training-uri online și pe teren;
– lecții de redactare de știri;
– aplicații de editare video;
– practică pe teren.
Bursele vor fi acordate unui număr de 20 de tineri de pe ambele maluri ale Prutului, în perioada 18 mai – 18 octombrie, 5 locuri sunt disponibile în redacții din București, 5 la Chișinău și alte 10 la distanță. Programul este gratuit și este pus la dispoziție de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.
Condițiile pentru în programul „Bursele Paul GOMA pentru românii de pretutindeni”:
– vârsta 16-35 de ani;
– prezență obligatorie la 80% din activitățile desfășurate;
– minim 2 ore pe zi, 6 zile pe săptămână;
– admiterea în program se face prin trimiterea unei știri despre pandemia CoronaVirus și susținerea unui interviu online în perioada 15-17 mai.
Înscrierile se fac la adresa contact@actiunea2012.ro sau la numărul de telefon +40 724 840 009

Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.