Prețul pâinii crește cu 25%. Opriți exportul de cereale pe timp de criză

Am semnalat încă de acum o lună că este imperios necesar oprirea exportului de cereale în actuala criză. Prețul pâinii crește cu 25%. Afară e secetă. Suntem conduși de slugi. E timpul să fim STĂPÂNI!

Fermierii susțin că sectoarele carne, lapte, panificație, legume-fructe sunt afectate de lipsa pieței de desfacere, în contextul în care importurile la prețuri mici sunt în creștere. Unul dintre efecte constă în reducerea prețurilor la poarta fermelor, trend care nu se regăsește la rafturile magazinelor.  Majorarea de preț a produselor de panificație cu până la 25% în următoarea lună este, în mod cert, cauzată de secetă, spun și femierii. Deja prețul grâului a crescut cu 15 la sută de la redeschiderea exporturilor, iar anul agricol secetos nu este sigur un semn bun.

Scumpirea cerealelor va duce la un lanț întreg de majorări de preț. Atrag atenția că cea mai mare partea a cerealelor se utilizează în furajarea animalelor, ceea ce impactează asupra producția de alimente. Creșterile de prețuri la cereale vor continua, având în vedere producția agricolă slabă din acest an și în lipsa unui plan concret la nivelul guvernului.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.