Castelul Corvinilor, umbrit de un hotel modern cu sală de nunți. Cine stă în spatele construcției

Astăzi suntem la Hunedoara pentru a documenta cazul construcției a unui hotel de lux chiar lângă Castelul Corvinilor. Imensa clădire din sticlă este ridicată de soțul deputate PNL Carmen Hărău, Lucian Hărău, prin firma acestuia. Constatăm cu regret că peisajul din vecinătatea Castelului Corvinilor se va schimba radical o dată cu ridicarea hotelului, care va avea demisol, parter și două etaje.

Hotelul ultramodern se află la doar 100 de metri de Castelul Corvinilor și despre care specialiști spun că nu se potrivește cu imaginea medievală a zonei. Proprietarul, soțul senatoarei, susține că are toate avizele pentru lucrări. Pe de altă parte, legea este destul de permisivă și nu interzice construcția unor asemenea imobile, nici măcar în zone protejate, iar arhitecţii sunt de părere că imobilul nu îşi avea acolo locul, mai ales că la parter are trecută în proiect o sală de nunţi.

Specialiştii susţin că în ţările din vest construcţia unui astfel de hotel nu ar fi fost permisă dacă în zonă există un moment istoric. În România, legea nu interzice ridicarea unor imobile în zona de protecţie a monumentelor. Dacă specialiştii ministerului Culturii îşi dau acordul pentru construire – orice antreprenor poate clădi ce îşi doreşte chiar şi în poarta unui clădiri istorice.  Permitem asemenea ilegalități în fața unui monument istoric? Vom lupta pentru România noastră!

Construit în secolul al 15-lea, Castelul Corvinilor a atras anul trecut peste 300.000 de turişti.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.