UDMR împarte măşti chirurgicale pe criterii etnice

Un donator privat din Taiwan a oferit UDMR un milion de măşti chirurgicale de unică folosinţă destinate protecţiei împotriva noului coronavirus – a comunicat uniunea joi. Donaţia a ajuns în România prin intermediul guvernului ungar, scrie jurnalistul Dan Tanasă. 

UDMR a anunţat că ajutorul va fi distribuit elevilor din clasa a 8-a şi a 12-a care se pregătesc pentru examene, precum şi profesorilor, locuitorilor mai multor cămine de bătrâni din Transilvania, colaboratorilor Fundaţiei Caritas, Fundaţiei Diakónia şi Fundaţiei Szent Ferenc, copiilor îngrijiţi de aceasta din urmă, precum şi unor spitale, consilii locale şi biserici din Transilvania.

UDMR a mulţumit pentru donaţie lui Frank Liu, donatorul din Taiwan, şi guvernului Ungariei.

La mijlocul lunii aprilie, guvernul ungar a donat UDMR echipamente de protecţie, care au fost înmânate îndeosebi spitalelor transilvănene prin intermediul politicienilor Uniunii.

Nota semnată de Dan Tanasă: Deci un domn din Taiwan, Frank Liu ăsta, stătea el așa pe un depozit de măști chirugicale și se gândea „Bă, cui dracu să le dau eu că sunt prea multe și nu am ce face cu ele!”. Și și-a amintit el de Kelemen Hunor și-a zis „Bă, le trimit în România. Dar nu le dau Guvernului de la București că ăia sunt proști și le împart la toți. Mai bine i le dau lui Kelemen Hunor că ăla le împarte doar la săcui!”. Evident, această operațiune este una a serviciilor secrete ungare iar măștile vor fi împărțite de UDMR exclusiv pe criterii etnice.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.