VIDEO // Protestul de la Sebeș- realitatea ce nu o vedeți la televizor

Peste 500 de persoane din Mureș, Sibiu, Hunedoara, Cluj, Timiș, Iași, Vaslui, Vrancea, Sălaj, Ilfov, Bihor, București, Olt, Harghita, Constanța au ondamnat tăierile abuzive de păduri în timpul stării de urgență. Sunt mândru de fiecare om prezent la acțiunea de la Sebeș, care a trecut peste dezinformări și frică!
Totul s-a întâmplat pașnic, cu respect pentru români dar dispreț pentru fabricile hoților. Nu mă credeți? Uitați-vă:

Unul dintre participanți a spus că este vorba despre un protest-maraton, ce ar urma să fie continuat și la Brașov, Covasna, dar și Hunedoara, Deva, Rădăuți, Maramureș sau alte locații. ”Aici au găsit păduri ieftine și guvernanți ieftini”, a spus acesta.

”Am venit aici pentru a ne apăra dreptul la aer curat și a avea păduri din România” – participant din Vrancea.

”Vrem să fie protejată natura, pădurile, moștenirea noastră cea mai de preț” – participantă din Sighișoara.

”Vrem să apărăm pădurile patriei. Guvernanții au făcut în așa fel încât să poată fi tăiate pădurile fără autorizații. Vrem să tragem un semnal de alarmă” – alt participant.

Manifestanții au purtat steaguri tricolore, iar întreaga acțiune a fost monitorizată de Poliție și Jandarmerie.

Am inițiat această acțiune, atât de așteptată de către români, după ce am primit numeroase informații și semnale de la cetățeni din toate regiunile României cu privire la tăierile și transporturile de bușteni disproporționat de mari comparativ cu perioada anterioară. Până acum, ministrul Mediului și premierul României au bagatelizat problema și au încercat să evite dezbaterea publică, ducând subiectul în derizoriu. Dacă starea de alertă cu privire la Sars-Cov-2 este temporară, starea de alertă civică față de hoție, ilegalități, nedreptăți și exploatarea sălbatică a pădurilor României trebuie să fie permanentă.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.