Educația sexuală în școli. Cine decine pentru copii noștri

Educația sexuală va putea fi predată copiilor în școli doar dacă părintele sau tutorele își dă acordul scris pentru acest lucru. Am discutat subiectul educației sexuale în cadrul emisiunii live de aseară, 2 mai, pornind de la legea drepturilor copilului care spune că părinţii au prioritate în a alege educaţia copiilor.

”Această problematică a educației sexuale are rădăcini foarte adânci. Cei care ne-au pregătit această libertate, de după’89, au știut că aici vom ajunge. Ce ar fi spus Mihai Eminescu sau Ion Creangă despre această situație în care suntem cu forța pozați, după ce am ieșit dintr-o situație destul de dificilă pentru noi cu popor. Cu toții am văzut manualele din străinătate cu privire la această educație sexuală, unde se prezintă, încă la gărdiniță sau la școală, diferite metode prin care pot intra în contact trupesc cu un alt individ. Poporul român a avut în celulă, bine stabilit de Creator, să-și asume sexualitatea la vârsta potrivită. Nu putem să le zădărnicim copilăria pruncilor noștri, trecând de la jucării și prezentându-le acte sexuale în desfășurare sau statice, în poze. Făcând aceste lucruri, coborâm vârsta de pubertate și o să avem niște copii neîmblânziți la vârsta de 9, 10 ani”, a declarat preotul Vasile Antonie Tămaș.

Există în cadrul USR, PLUS o teamă față de ”acordul părinților”, spunând că educația sexuală ar trebui predată în școli și fără acordul scris al părinților.

”USR și Plus sunt două partide de sorginte totalitară, chiar dacă ei se prezintă ca mari democrați și apărători ai libertății, în realitate sunt două partide formate pe ideologii totalitare. Ei ar dori sa aibă libertatea de a refuza sau accepta doar ce nu le convine. Ei se simt foarte putenici pentru că sunt sprijiniți de mari forțe din afară și au senzația că dacă au puterea financiară, de influență, noi trebuie să acceptăm tot. Nu vine Dan Barna, dacă se întâmplă ceva rău cu al meu copil, să-l ajute”, a declarat jurnalistul Mihai Șomănescu.

Camera Deputaților a votat, miercuri, decizional, proiectul de lege prin care educația sexuală va putea fi predată copiilor în școli doar dacă părintele sau tutorele își dă acordul scris pentru acest lucru. De asemenea, actul normativ schimbă expresia de “educație sexuală” în “educație sanitară”. În favoarea proiectului au votat 269 de deputați, trei s-au împotrivit iar alți 35 s-au abținut. Legea va merge la președintele Klaus Iohannis, pentru promulgare.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.