Expert: Urmează o revoltă populară! Doar 35% dintre români susțin starea de alertă

O nouă-veche stare de alertă urmează să fie instituită în România, în condițiile în care doar 35% dintre români susțin această stare, potrivit sondajelor, iar numărul deceselor și al infectărilor de noul coronavirus a scăzut considerabil în ultima perioadă. Noi reguli, noi decizii abuzive și noi blocaje în economie la care ne supun autoritățile. Andrei Stoiciu, expert al Băncii Mondiale, a prezentat, în cadrul emisiunii live de aseară, 10 mai, realitatea din România și cum manipulează opinia publică partidele politice susșinute de presă.

”Autoritățile insistă să voteze încă o lună această stare de alertă, au o mulțime de bani de cheltuit cu firmele lor ”de casă”, sunt peste 40 de milioane de euro care o să fie dați la toate firmele ”de casă” ale partidelor importante. Ei au agenda lor, ei sunt pe calea lor – pe hoție, pe abuzuri, asta vor ei să facă. Ne amețesc cu cifrele pandemiei, numere de infectați care nu mai sunt relevante. Am ajuns să avem 2, 3, 5 morți pe zi din cauza Covidului – deci e o cifră ridicolă, având în vedere că sunt atâția oameni care mor zilnic în accidente de mașină și nu se oprește țara în accidente de mașină. Ne mint în fiecare zi, ar mass media susține această isterie datorită faptului că a fost cumpărată. Suntem ultimii în Europa la acest capitol, iar sondajele spun că numai 35% dintre români susțin starea de alertă. Dacă ei vor reuși să prelungească cu încă o lună starea de alertă, din punctul meu de vedere, se va declanșa o revoltă populară, pentru că românii nu mai suportă această situație”, a declarat Andrei Stoiciu.

Expertul Băncii Mondial a realizat, în cadrul aceleiași emisiuni un tabloul al partidelor care vor susține sau nu prelungirea stării de alertă în România.

”PSD a spus că nu va vota starea de alertă, dar nu excludem posibilitatea ca anumiți deputați să fie cumpărați care au numite interese directe cu firme ”de casă” să voteze starea de alertă; USR va vota, bineînțeles, pentru că ei tot timpul au fost de partea măsurilor autoritare, ei sunt partidul dedicat restricțiilor; numai PRO ROMÂNIA și câțiva deputați independenți au spus că nu votează”, a punctat dr. Andrei Stoiciu.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.