VIDEO // Românii apără ”aurul verde” al țării! Protest de amploare la Rădăuți împotriva tăierilor ilegale de păduri.

Mii de români patrioți veniți din toată România, activiști de mediu, susținători și membri ai Alianței pentru Unirea Românilor s-au adunat, astăzi, 13 iunie, în Bucovina – unul din locurile României cele mai afectate de tăierea ilegală a pădurilor. La Rădăuți, în fața fabricilor Egger și Schweighofer, am cerut exploatarea sustenabilă a resurselor naturale ale ţării. Am protestat împotriva mafiei pădurilor, împotriva sistemului care ne vinde ţara bucată cu bucată. Au încercat să ne oprească, au încercat să ne intimideze, au încercat să ne sperie. Exploatarea pădurilor trebuie să se facă în interesul românilor şi sustenabil, astfel încât şi copii noştri să beneficieze de această avuţie.

Oamenii au respectat distanțarea socială, fluturând tricolorul și strigându-se lozinci patriotice. Ulterior, protestul s-a desfăşurat cu autoturismele într-un marş pentru păduri, cu plecare din strada Austria din Rădăuţi. Coloana de autoturisme este una impresionantă, pe o rază de mai mulţi kilometri.

Alături de noi au participat şi reprezentanţi ai autorităţii locale din Rădăuţi, reprezentate prin viceprimarul Bogdan Nicolau, care este nemulţumit că exploatarea se face nesustenabil şi că se folosesc substanţe în procesul de producţie ce afectează grav sănătatea oamenilor din zonă.

În România se taie anual peste 31 milioane de metri cubi de lemn din care mai mult de 20 de milioane sunt tăieri ilegale. Aceasta era declaraţia făcută de actualul ministru al mediului înainte să preia postul. Ulterior a acordat o subvenţie de peste 200 000 000 de euro industriei silvice responsabile de jaful din pădurile României şi al cărui principal beneficiar sunt câteva companii austriece de exploatare al lemnului. Ele sunt în cele din urmă beneficiarul subvenţiilor  şi care vor duce la achiziţia de buştean ieftin.

Vezi mai jos rezumatul protestului impresionant de la Rădăuți:


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.