Ziua Drapelului Național – zi specială în calendarul celor care simt românește

La mulți ani, România, de Ziua Drapelului! Tricolorul este același, de la frații aromâni din Peninsula Balcanică până sus, în Polonia, la Zakopane – suntem același neam și trebuie să ne învățăm istoria și trebuie să ne cinstim eroii.

Astăzi, de Ziua Drapelului, voi fi la 18:30 în Târgu Mureș pentru a marca această zi specială pentru România prin arborarea unui tricolor de 102 metri la 102 ani de la Marea Unire. Totodată, la București, în fața monumentului Eroilor Anticomuniști (Aripi) va avea loc un eveniment similar ocazionat de Ziua Drapelului.

Drapelul tricolor a fost folosit prima dată în Ţara Românească în 1834, ca steag de luptă, când domnitorul Alexandru Ghica a prezentat sultanului spre aprobare modelul drapelelor şi pavilioanelor navale de luptă. Cele trei culori care apar pe steag ar fi fost folosite în documentele oficiale încă din timpul lui Mihai Viteazul şi se regăsesc şi pe diverse structuri de scuturi şi steme. Astăzi se împlinesc 172 de ani de la declararea oficială a Tricolorului ca drapel naţional.”Ziua Drapelului Naţional” este o zi specială în calendarul celor care simt româneşte!


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.