Primul pas pentru autostrada București – Chișinău s-a făcut

Candidatul independent la alegerile europarlamenare, George Simion, salută includerea în bugetul de stat din 2019 a fondurilor pentru elaborarea studiului de prefezabilitate a tronsonului de Autostradă Tișița – Albița. George Simion își propune să susțină acest proiect, în calitate de eurodeputat, în Parlamentul de la Bruxelles, iar planul va fi prezentat la Vaslui, în cadrul lansării oficiale a candidaturii acestuia la alegerile europarlamentare.

Tronsonul Tișița – Albița a revenit pe agenda Ministerului Transporturilor, după ce disparuse complet din orice strategie națională în ultimele două decenii.

,,Grație unor oameni cu viziune, cum este deputatul Daniel Olteanu, care a inclus fonduri pentru elaborarea studiului de prefezabilitate a tronsonului de Autostrada Tisita – Albita în proiectul Bugetului de stat pentru anul 2019, avem un punct de pornire solid în conectarea Republicii Moldova cu România. O legătură simbolică și economică, de importanță strategică, iar dacă nu s-a realizat în anul Centenar de către statul român, următorul pas este Parlamentul Europeanpe coridorul european”, a declarat candidatul independent la algerile europarlamentare, George Simion.

Candidatul independent, George Simion, va prezenta planul cu privire la dezvoltarea segmentului de Autostradă Tișița – Albița, în cadrul lansării oficiale a candidaturii la Vaslui, care va avea loc sâmbătă, 16 februarie, ora 10:00, la Camera de Comerț, str. Nicolae Iorga, nr. 82B.

Obiectivul de investiții aflat pe un coridor european de transport avea studiu de prefezabilitate încă din anul 1998, fiind considerat un proiect prioritar pentru România și Uniunea Europeană. Autostrada va cuprinde patru benzi, care vor traversa în diagonală județul Vaslui, ocolind satele și orașele, timp de 1h și nu dublu, așa cum se întâmplă în prezent. Vasluienii vor putea să ajungă pe autostradă, când toate tronsoanele de legătură vor fi finalizate, la București, la Brașov – Sibiu – Arad și dincolo de graniță, dar și în Republica Moldova. Legătura pe autostradă cu cel mai important punct de frontieră de la Est pentru transportul rutier de mărfuri, Vama Albița, va determina creșterea economică a întregii regiuni și creșterea nivelului de trai al vasluienilor.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.