George Simion și-a lansat la Buzău candidatura independentă la alegerile europarlamentare

George Simion și-a lansat în județul Buzău candidatura independentă la alegerile europarlamentare. Anunțul a fost făcut în prezența susținătorilor cauzei Unirii, a primarilor unioniști, a intelectualilor și istoricilor, reprezentanților societății civile și altor zeci de buzoieni.

Îmi doresc ca Buzăul să fie iarăși MARE, cum a fost în perioada conservatorilor, în perioada lui Alexandru Marghiloman care voia alături de marea și nedespărțita Românie să vină prin Unire și sora Basarabie la patria mamă. O să învățăm generațiile care vin în urma noastră că România poate să fie MARE. Noi avem de partea noastră adevărul, o cauză dreaptă, o candidatură care va duce mesajul unității noastre de neam la Bruxelles, iar pentru asta am făcut acest pas. Trebuie să oferim o altă perspectivă, să avem un proiect de țară, care îi lipsește României astăzi, iar acest proiect de țară se cheamă unitate națională, un proiect de țară care să protejeze românii de pretutindeni, un proiect care să redea țării noastre demnitatea pe scena internațională și mai ales, în Uniunea Europeană, un proiect de viitor, de care să fim mândri. Vă îndemn pe fiecare dintre voi să ne fiți alături în această luptă și să facem o Românie MARE în Europa”, a declarat George Simion, candidat independent.

Elita intelectuală buzoiană, prezentă la eveniment, și-a manifestat susținerea pentru un candidat independent care își propune să promoveze în Parlamentul European valorile naționale românești și unitatea de neam.

,,Ne-ai convins că există și oameni integri. Ai riscat, ai fost lovit, bătut pentru țara ta. Ești unul dintre oamenii mari ai țării noastre. George Simion este o lecție de românism, de patriotism și ne-ai arătat că noi nu trebuie să cerem, trebuie să luăm ceea ce ni se cuvine. Prezența ta în Parlamentul European va arăta că românii fac parte dintr-o națiune mândră a Europei’’, a declarat Elena Năstăsoiu, profesoară de istorie la Colegiul Național ,,B.P. Hasdeu’’ din Buzău.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, și-a exprimat susținerea față de candidatura independentă la alegerile parlamentare, lansată în primul oraș din țară care în An Centenar a votat o Declarație de Reunire.

,,George Simion a devenit singura voce clară, limpede și puternică de ReUnire a Buzăului cu Basarabia. A creat un curent pe ambele maluri de Prut, iar acum suntem obligați să primească încurajări din partea noastră. Ai sprijinul meu și sper ca în județ să fie cât mai mulți buzoieni care să fie alături de tine’’, a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Militant al Unirii, generalul Stan Petrescu, prezent la eveniment, spune despre Basarabia că, nu trebuie niciodată uitați românii și pământurile românești care ne-au fost luate, ca urmare a împărțirilor Europei în sfere de influență.

,,În țara sa a fost umilit, a fost batjocorit, a fost declarată persona non-grata în România răsăriteană, cum îi spun eu. Dar nu s-a lăsat, s-a ridicat în genunchi, apoi în picioare și în fruntea tinerilor săi. George Simion este un model de român patriot. Dragul meu, vei fi vocea românilor în Parlamentul European. Acolo trebuie să tune vocea dumitale, să trezească conștiințe. Ai resurse intelectuale, ai putere, ai răzbit în aceste bătălii pentru românii noștri și sunt convins că vei avea un succes deosebit. Mă adresez buzoienilor: să-și dea votul pentru acest tânăr, viitor lider european, singura voce a românilor de pretutindeni la Bruxelles”, a declarat generalul buzoian, Stan Petrescu.

Recunoscutul prozator buzoian și cetățean de onoare al orașului Soroca din Republica Moldova, Mihai Sălcuțan a declarat în discursul de susținere a candidatului independent, George Simion, la alegerile europarlamentare că, acest tânăr a reușit să găsească, în sfârșit, calea către o Românie Mare în Europa.

,,George Simion este fratele meu de crez. M-a convins că știe realitatea, m-a convins că proiectul lui de țară este, ca și crezul meu, Unirea cu frații de dincolo de Prut. Eu sunt alături de el și mă bucur că avem astfel de tineri. Viitorul este al lor. Eu îl voi vota pe George Simion având încredere pentru că m-a convins prin tot ceea ce face”a declarat Mihai Sălcuțan, avocat și prozator.

Sub sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, George Simion își propune să lupte în Parlamentul European pentru drepturile românilor din Covasna și Harghita, pentru Cernăuți și comunitățile istorice ale României și pentru Unirea cu Basarabia. De asemenea, Simion a promis că în Parlamentul de la Bruxelles va fi o voce a românilor de pretutindeni, nu a partidelor politice.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.