(VIDEO) Autostrada București – Chișinău, în Parlamentul European. Planul, prezentat de George Simion la Vaslui

George Simion, candidat indepentent la alegerile europarlamentare, a prezentat  la Vaslui un manifest dedicat programului de dezvoltare a autostrăzii București – Chișinău pe care îl va susține în Parlamentul European. Programul care include și segmentul de autostostradă Tișița – Albița a fost anunțat în cadrul lansării oficiale a candidaturii independente la alegerile europarlamentare în județul Vaslui.

,,Autostrada București – Chișinău trebuie să fie o prioritate pentru dezvoltarea Moldovei, pentru dezvoltarea României noastre întregi. În calitate de europarlamentar voi lupta pentru finanțarea acestei autostrăzi și a celorlalte proiecte de infrastructură din fonduri europene. Desigur, vom pune presiune pe guvernul de la București pentru finalizarea studiilor tehnice care țin de autostrăzile Moldovei”, a declarat George Simion, candidat independent.

Totodată, George Simion își propune să realizeze demersuri în vederea restabilirii podului de peste Prut, care a fost distrus în timpul ocupației sovietice. Din 22 de poduri construite în perioada interbelică, astăzi, România are doar 8.

La evenimentul de lansare a candidatului independent la alegerile europarlamentare, George Simion, au perticipat unioniști vasluieni care au crescut și au fost educați pe bătrânul pământ al lui Ștefan cel Mare. Oameni care au ținut mândri, sus tricolorul, au bătut la uși și au întreprins ample campanii sociale peste Prut și au promovat mesajul reîntregirii. Unul dintre ei este Ionel Popa, coordonatorul campaniei ,,România MARE în Europa” în județul Vaslui.

,,O candidatură independentă la Parlamentul European, și cred că este cea mai bună, este cea a lui George Simion. Este un bun român și reușește să transmită cel mai bine acest interes național care-i privește pe românii de pe ambele maluri de Prut. Aici este nevoie și de ajutorul nostru, este nevoie să explicăm tuturor ce înseamnă o Românie Mare. Am încredere totală în George”, a declarat Ionel Popa, președintele Asociației ,,Solidar” din Vaslui.

Prin discursurile prezentate, susținătorii candidatului independent au prezentat problemele cu care zona Moldovei se confruntă și cum poate George Simion, din Parlamentul European să le soluționeze.

,,Mă bucur să îl avem pe George Simion, cel care și-a asumat riscuri mari. Numele lui George s-a contopit cu tot ce a făcut cu tricolorul românesc și cu Basarabia. Dacă vrei să fii europarlamentar, vei fi, dar fă din asta o simfonie a bătăliei tale pentru a birui în lupta ce o duci de atâta vreme. Scopul tău ne face să luăm parte la această aspirație”, a decalarat ziarista Mihaela Manu.

Unul dintre cei mai prolifici autori din județul Vaslui și fostul primar al comunei Vetrișoaia, Ioan Mâcnea Vetrișanu, a fost prezent la eveniment. Unionistul care promovează zi de zi nevoia stringentă a Unirii și ține viu spiritul unionist pe malul Prutului a declarat că George Simion este omul trimis de Dumnezeu pentru a reîntregi din nou poporul român.

,,George Simion este o stea a României! Este un om trimis de Dumnezeu pentru reîntregirea neamului românesc. Ajungând în Parlamentul European va fi mesagerul românilor și va mobiliza toate ideile interne pentru cauza noastră comună. Poate așa vom avea izbândă. Declar deschis că, George Simion este comoara românilor. Trăiască România MARE”, a declarat Ioan Mâcnea-Vetrișanu.

Vasluienii s-au făcut remarcați de-a lungul timpului prin implicarea civică, lucru demonstrat și de Zîna Domintean, atât prin implicarea în cadrul Mișcării de Rezistență de la Pungești cât și pentru faptul că a făcut cunoscută la Bruxelles România prin intermediul borcanelor magice tradiționale și ecologice. Este vorba de o colectie de produse bio, fãcute din roadele naturii, crescute în ograda Moldovei, asa cum se obisnuia pe vremea străbunilor noștri.

,,Avem în sfârșit ocazia să votăm pentru un român adevărat, pentru un român care are putere de sacrificiu extraordinară, care ne reprezintă, care se uită pe el pentru noi. Mi-aș dori ca peste ani să pot spune nepoților mei că am trăit și l-am cunoscut personal pe George Simion. Sunt ferm convinsă că George Simion n-o să ne dezamăgească”, a declarat Zîna Domintean.

Marșul Centenar, Uniți sub Tricolor’’ la Bârlad, ,,Marșul Unirii’’, ,,Aducem Basarabia Acasă’’ sau ,,1 milion pentru Unire’’ sunt doar câteva dintre acțiunile desfășurate de mișcarea unionistă și la care s-au alăturat și vasluienii. Paul Munteanu nu doar că nu a lipsit, dar a dovedit o prezență activă. Entuziast, serios, reprezentantul societății civile unioniste în orașul Bârlad este un susținător al liderului unionist, George Simion.

,,George Simion nu este un prieten al meu, este un frate. Ne-a fost dat de Dumnezeu să-l avem, să lucrăm împreună deja de 8 ani împreună pentru realizarea unui ideal. Îi doresc lui George să realizeze tot ce poate în viață”, a declarat unionistul bârlădean, Paul Munteanu.

La eveniment au participat Ionel Popa, președintele Asociației ,,Solidar’’, Ioan Mâcnea, ex-primarul comunei Vetrișoaia, Mona Bujor, primarul comunei Solești, reprezentantul societății civile unioniste din județ, Paul Munteanu, activista Zîna Domintean, interpretul de folk, Ion Chiriac, oameni de cultură, istorici, tineri basarabeni și unioniști din județul Vaslui.

Sub sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, George Simion își propune să lupte în Parlamentul European pentru drepturile românilor din Covasna și Harghita, pentru Cernăuți și comunitățile istorice ale României și pentru Unirea cu Basarabia. De asemenea, Simion a promis că în Parlamentul de la Bruxelles va fi o voce a românilor de pretutindeni, nu a partidelor politice.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.