Editorial George Simion: De ce fuge Cîțu de întrebările legate de PNRR?

Se închide mina de uraniu de la Crucea. Se vinde Moldominul pe nimic (30% din resursele de cupru din România, circa 200 milioane de tone). Licența de exploatare de la mina Băița (Bihor) pentru o firmă 100% românească întârzie de 2 ani, timp în care firme cu capital străin exploatează fără probleme. Darea în plată care ar fi salvat Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște nu s-a făcut. Acesta este contextul în care România, prin actualul guvern, vrea să se împrumute cu 15 miliarde de euro pentru așa zise investiții.

Cîțu a fugit iar în Parlament în momentul în care l-am întrebat despre PNRR. De ce fuge Cîțu, de rușine că distruge ultimele capacități de producție din România sau pentru că știe că PNRR nu este un proiect de țară ci un jaf de proporții?

De ce nu a fost prezentat și votat în Parlament PNRR-ul, ci doar o sută de pagini din cele peste 1300? Iată că așa-zișii “pro-europeni” care ne acuză pe noi de sentimente anti-europene au fost criticați chiar de Comisia Europeană care a transmis Guvernului României o nouă evaluare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar observațiile detaliate dezvăluie măsura imposturii celor care au elaborat acest document. Așa au ieșit la iveală, iată, abia acum, informații halucinante despre banii cu dedicație către GSP Power (600 milioane de euro), despre sumele nejustificate solicitate de Hidroelectrica (128 milioane de euro), despre miliardele de euro alocate pentru consultanţă, salarii şi asistenţă tehnică, despre publicitatea de 29 de milioane de euro prin care guvernul intenționează, în fapt, să mituiască presa, despre training-uri care costă 133.000 de euro de persoană și despre multe alte costuri supraestimate sau nefundamentate.

Continuarea pe jurnalist.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.